Какво всъщност се случи вчера Брюксел? България ще получи 29

...
Какво всъщност се случи вчера Брюксел? България ще получи 29
Коментари Харесай

Сачева: Първи европари - 650 млн. евро до края на годината или в началото на 2021г.

Какво в действителност се случи през вчерашния ден Брюксел? България ще получи 29 милиарда евро. Съотношението грантове - заеми е 84% съвсем към 16% в интерес на грантовете. Ще имаме опция да разполагаме със средства още в края на тази година - началото на идната - към 650 млн. евро по Фонда за възобновяване. Трябва да сме доста готови за кандидатстване по плановете. Работим в тази посока от месец, има и образувана група със обществените сътрудници. Трябва да представим и народен проект за промени. Общите ни старания са ориентирани в опазване на стопанската система и увеличение на работните места. Това сподели пред Българска национална телевизия общественият министър Деница Сачева.
Целите ни са безработицата да се задържи към 6,5-7% до края на годината , изясни тя.
" Повече от два месеца към този момент задържаме равнищата на безработица с помощта на стратегиите, които осъществяваме. В момента тече така наречен стратегия " претовареност по 3 " - това е схемата 60/40 от една страна, въпреки това 290 лева, с които поддържаме секторите на превоз и туризъм, както програмата " Заетост за теб ", ориентирана към наемане на безработни лица.
За месец юни имаме рекорден брой хора, които започнаха работа - 37 000. Надяваме се да успеем да създадем по този начин, че до края на месец септември да можем да имаме положителни резултати и да запазим работните места на 300 000 души ", сподели Сачева.
Социалният министър разяснява митингите: Ние не сме чули съответни претенции, свързани с хрумвания. Чули сме претенции за оставки, разговорът продължава да бъде за хора, а не за хрумвания. Съгласна съм, че за младежите има потребност да се работи по доста повече тематики - нововъведения, предприемачество, цифровизация, просвета, екология. Това е обвързвано и с парите, отпуснати през вчерашния ден от Брюксел.
Как наподобяват политиките за младите хора  в обществената сфера ? Работим от няколко месеца за бъдещия програмен за Оперативна програма Развитие на човешките запаси по казуса за младежката безработица. Това е един от главните цели и овластяването на младежите с умения, с цел да си намерят работа на пазара - по стратегия Иновации. Предвидили сме и приемане на цифрови умения освен да могат да използват, а да могат да основават технологии, изясни министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР