Какво време ни очаква през почивните дни и ще има

...
Какво време ни очаква през почивните дни и ще има
Коментари Харесай

Горещ уикенд: Остава топло, но без екстремно високи температури

Какво време ни чака през почивните дни и ще има ли температурни върхове за жеги през агуст - посетител по тематиката в Сутрешния блок на Българска национална телевизия беше гл. ас. Анастасия Стойчева от Националния институт по метереология и хидрология към Българска академия на науките.

Високите температури у нас идват от Африка. През идните дни те ще останат по-високи, само че не рискови, изясни синоптикът.
Гл. ас. Анастасия Стойчева, Национален институт по метеорология и хидрология - Българска академия на науките: Днес и на следващия ден през страната ще премине един разминат фронт, поради който температурите ще се намалят доста едва - с 1-2 градуса.
До средата на месеца ни чака изсъхнало време с високи температури сред 33 и 38 градуса. По-прохладно ще бъде в регионите на Северното Черноморие.

От понеделник - вторник с появяването на източен вятър, се чака да има леко разхлаждане. В сряда слънчевото време ще бъде без облаци и тук-там температурите е допустимо да доближат до 39 градуса добави още синоптикът.

И още - какво време ни чака до края на месец август и могат ли горските пожари в Сибир да повлияят на климата у нас - вижте целия диалог във видеото!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР