Какво време ни очаква преди празниците?В събота над голяма част

...
Какво време ни очаква преди празниците?В събота над голяма част
Коментари Харесай

Температури до 15 градуса ни очакват по Коледа

Какво време ни чака преди празниците?

В събота над огромна част от страната ще е облачно от сутринта, предава. В някои региони слънцето ще се демонстрира, само че облачността ще се усилва в хода на деня. Ще превали дъжд в обособени региони на Западна и Северна България. По северните планински скатове и в източната половина на страната ще духа осезателен югозападен вятър, с който температурите ще се задържат по-високи от естествените за сезона. Там, където има снежна завивка, тя ще продължи да се топи. Температурите рано сутринта ще са в необятен диапазон – от 2-3 градуса на северозапад до 13-14 на югоизток. През деня термометрите ще се движат сред 7-8 градуса до 17-18.

Още в събота по здрач атмосферната циркулация ще се промени с нахлуването на леден въздух. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад, а температурите ще тръгнат надолу. В неделя на Северозапад облачността ще се раздира. Валежи от дъжд ще има тук-там в Южна България, с по-голяма възможност на югоизток. Сняг е допустимо да прехвърчи на изолирани места в Дунавската низина. Ще е прохладно с наклонност вятърът да понижава следобяд и по здрач, само че ще остане хладно. Сутринта температурите ще са от 3 до 8 градуса, следобяд - сред 5 и 10, с по-високи стойности на югоизток.

В понеделник облаците ще стартират да се раздират, само че повече слънце ще има във вторник и сряда. Студени въздушни маси обаче ще задържат температурите близки до нормалните за сезона - заран сред 0 и минус 5 градуса, следобяд – до към 5, 6 градуса. Повече облаци ще има на югоизток, като не е изключено при започване на седмицата в някои точки на Странджа, Сакар и Източните Родопи да прехвърчи сняг.

С приближаването на Коледа ще има условия за по-гъсти и трайни мъгли с температурни инверсии в ниските региони на страната. Облачността краткотрайно ще се усилва в четвъртък следобяд и в петък, само че ще остане без превалявания. Ще нахлува по-топъл въздух и на Бъдни вечер и Коледавремето ще е с повече слънце, а преобладаващите дневни температури ще са сред 10 и 15-16 градуса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР