Какво успя да постигне Община Мадан през 2017 г. и

...
Какво успя да постигне Община Мадан през 2017 г. и
Коментари Харесай

Кметът на Мадан: Нямаме заеми и дългове, а общинската ни болница е на печалба


Какво съумя да реализира Община Мадан през 2017 година и какви провокации стоят пред локалната администрация през новата 2018, беседва с кмета на Мадан Фахри Молайсенов.

Аз особено съм удовлетворен, че в община Мадан се случиха доста неща през годината. Много инфраструктурни обекти направихме. И по-важното е, че сме обезпечили доста нови обекти с контракти за следващата година.

Те не са доста огромни като стойност, само че са значими за хората. Гледали сме да обхванем повече обитаеми места, които бяха мъчно налични. От началото на мандата, освен тази година, сме работили извънредно доста за по-нататъшното развиване на общината. Много нови планове подписахме и мисля, че, здраве и живот, в случай че се изпълнят, община Мадан ще е доста по-различна.

Доволен съм от резултата. Направеното има резултат за хората. То се усеща осезаемо. Ако се осъществят и тези планове, които сме подписали през 2017-та, може би на 70-80% от пътищата и улиците ще бъдат изцяло подготвени.

Подписали сме контракти за над 20 милиона лв.. Това са създаване на улици, рехабилитация и реорганизация на пътища, които са в доста окаяно положение. Говорим за посока Върбински мост, Върбина, Студена, Боровина и доста други.

Още нямаме подписани контракти, само че сме утвърдени, имаме нужните точки. Тези планове се забавиха за всички общини заради избрани забележки от Брюксел. Надявам се през януари-февруари най-късно да подпишем контракти и за водопроводи на стойност 6 млн. лева

Наистина това са доста тежки планове. Отделно от тях имаме планове за сметището, финансови обекти, които също би трябвало да се изпълнят. Ще наблегнем на водата, тъй като това ще е спомагателен подтик за развиването на общината. В момента още нищо не се усеща, само че резултатът ще се види когато се осъществя планът.

Да, предвиждаме да работим доста съществено по нея. Проектите са подготвени, чакаме да ни одобрят позволение за водоползване. Финансиране имаме подсигурено. Така че 2018-та ще бъде в действителност доста тежка за администрацията. Но ще се оправим.

Стигнахме до 600 метра. Проектантите и професорите се оказаха прави, че ще излезе качествена и хубава вода. Тя излезе на повърхността още при сондажа на към 250 метра дълбочина. Това беше изследователски сондаж. Сега следва да създадем работен план - с по-голям отвор. Заложили сме американски помпи да вадят водата с дебит 4 литра в секунда. Това е първият стадий, който имаме желание да осъществяваме. Водата дава отговор и за водолечение, и за питейни потребности. Не си вършим реклама, само че тази вода няма аналог в България по качества. Не желая да разясняваме доста на този стадий, дано се осъществя работният план, да се откри в действителност водата защо тъкмо ще се употребява. Имаме доста хрумвания, само че концепциите са едно, а реализацията - друго.

Миналия мандат изградихме първа клетка на депото. Но то обслужва три общини - Мадан, Златоград и Неделино. Това са 23 500 поданици. Капацитетът му е съвсем привършен. Максимум до 2-3 години ще свърши. Затова предприехме ограничения и работим интензивно от 2015 година Една от първите общини в България сме с подписан контракт за сепарираща и компостираща апаратура. С осъществяването й се надяваме доста дребна част от отпадъка да се депонира на сметището, а всичко друго да се преработва и изнася. През 2018-та година считаме да стартираме това строителство.

Работим в синхрон. Ние всички сме уверени, че работим в името на общината и хората. Нямаме никакви несъгласия. Взимаме решенията с консенсус. Нещата вървят добре.

Работим добре. Аз нямам проблеми с централната власт. Просто всички си гледаме работата и си гоним дилемите. Най-важното е ние, на локална почва, да си знаем какво би трябвало да вършим и целият товар си пада върху локалното самоуправление. Централната власт няма да пристигна да ни оправи Мадан.

Няколко пъти сме търсили поддръжка. Без страната няма по какъв начин да се случат нещата. Но с поддръжката на Движението за права и свободи и с централната власт сме осъществили много неща.

Смея да настоявам, че сме доста добре финансово. Важното е, че нямаме заеми. Всички знаем, че дребните общини не сме толкоз добре, тъй като нямаме кой знае какви спомагателни доходи. Но не се оплакваме, тъй като нямаме заеми към банки, нямаме и задължения към снабдители.

Абсолютно. Към края на годината нямаме нищо неизплатено. Дребни настоящи за разплащане има към 50-60 000 лв.. Това е доста окуражаващо.

Болницата ни работи доста добре. За страдание освен в Мадан, а и в цялата страна има дефицит на лекари, което е най-лошото. Налице е въпреки всичко главният личен състав. Болницата също няма отговорности, дори е на облага.

Всичко това, взето дружно. От общината гледаме в оптималната степен да се погрижим за базата. Лекарите въобще да не мислят за това. Те да си знаят тяхната работа. Помагаме си и по този начин вървят нещата. Ремонтирани са детско поделение, АГО, родилно и други Предстои нови апарати да закупим, непрекъснато се обновява. Но моето най-голямо терзание за в бъдеще е обезпечаването на медицинскикадри.
Визитка
Фахри Молайсенове кмет на Мадан от 2011 година Роден е на 23.04.1973 година
Средното си обучение приключва в Техникум по минна индустрия " Васил Димитров " - Мадан, компетентност " Оператор на металорежещи машини ".
От 1996 година до октомври 2011 година се занимава със личен строителен бизнес във компанията му „ Фури Комерс “.
Интервю на Анита Чолакова


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Интервю  Светослав Георгиев, хотел Светослав Георгиев, хотел " Маринела ": Посрещаме европредседателството с доста нововъведения  Победителите в Победителите в " Сграда на годината ": София има потребност от същински зелени здания  Кметът на Свиленград: Никога не сме имали финансови проблеми, тъй като сме дисциплинирани Кметът на Свиленград: Никога не сме имали финансови проблеми, тъй като сме дисциплинирани  Кметът на Търговище Дарин Димитров: Имаме 101% събираемост, това е доверие за нас от жителите Кметът на Търговище Дарин Димитров: Имаме 101% събираемост, това е доверие за нас от жителите  Люба Кулезич и Калин Илиев пред Actualno.com: Българското общество е измъчено и яростно (ВИДЕО) Люба Кулезич и Калин Илиев пред Actualno.com: Българското общество е измъчено и яростно (ВИДЕО) Интервю Още Кметът на Мадан: Нямаме заеми и задължения, а общинската ни болница е на облага
Какво съумя да реализира Община Мадан през 2017 година и какви п...
Светослав Георгиев, хотел " Маринела ": Посрещаме европредседателст Победителите в " Сграда на годината ": София има потребност от същински Кметът на Свиленград: Никога не сме имали финансови проблеми, защ Кметът на Търговище Дарин Димитров: Имаме 101% събираемост, това коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Курбан за пътешестване без произшествия раздав...
Курбан за безаварийно пътешестване раздават през днешния ден по пътя Смолян-Пловдив. Месото от две огромни манастирски телета бе осветено на разклона з...
МК: Къщата на ген. Рачо Петров не е паметн... Борисов за Банско: Не хотел, барака няма д... Президентът и брачната половинка му - на Нова годин... Как да действаме при възможна злополука... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 29 декември
Овен През този ден ще ви се наложи да избирате. Няма по какъв начин да няма пострадали, просто направете по този начин, че вредите да са минимални. Телец...
Почина първият артист на група " Атлас " Бойк... Очаква ни топъл януари Най-трудният за схващане знак Прогноза за времето - 29 декември (петък) НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Кънев: Решението за Пирин е връх на глуп...
Днешното решение на Министерски съвет за Национален парк Пирин е връх на нелепостта, беззаконието и безотговорността. Това написа зам.пр...
The Guardian: Корупционен облак е надвисна... Природозащитници на митинг в София: " Пири... В България се учредява профашистка младежк... Втората кабинка на Банско е на процедура в...  www.expert.bg  Светослав Георгиев, хотел Светослав Георгиев, хотел " Маринела ": По...  11 употребявани от всички ни движимости, които скоро ще изчезнат напълно 11 употребявани от всички ни движимости, които с...  10-те града, от които през 2017 година бяха оповестени най-вече фотоси 10-те града, от които през 2017 година бяха...  Топ 5 на най-старите самолетни компании в света Топ 5 на най-старите самолетни компании в свет...  www.iwoman.bg  Участничка в Плеймейт 2017: Конкурсът беше нагласен Участничка в Плеймейт 2017: Конкурсът бе...  Идеи за супер ефектна визия за новогодишната нощ Идеи за супер ефектна визия за новогодиш...  Мъжките страхове в една връзка Мъжките страхове в една връзка  Фритата с наденица и праз Фритата с наденица и праз  http://www.sportlive.bg  Алексис Санчес провокира разделяне в съблекалнята на Арсенал (СНИМКА) Алексис Санчес провокира разделяне в с...  Марсиал и Дармиан възобновиха тренировки с Юнайтед Марсиал и Дармиан възобновиха тренировки с...  Невероятно е какъв брой гола вкара Сити на Гуардиола в 85 мача Невероятно е какъв брой гола вкара Сити на Гу...  Завръщането се отсрочва: Нова травма промени проектите на Новак Джокович Завръщането се отсрочва: Нова травма про... Интервю Още Кметът на Мадан: Нямаме заеми и задължения, а общинската ни болница е на облага
Какво съумя да реализира Община Мадан през 2017 година и какви п...
Светослав Георгиев, хотел " Маринела ": Посрещаме европредседателст Победителите в " Сграда на годината ": София има потребност от същински Кметът на Свиленград: Никога не сме имали финансови проблеми, защ Кметът на Търговище Дарин Димитров: Имаме 101% събираемост, това Нови Най-четени Най-коментирани Кметът на Мадан: Нямаме заеми и задължения, а общинската ни болница е на... 17 0 Поредна офанзива с жертви против християни в Египет... 76 0 НДК припомня за режима на влизане на концерта " Духът на Европа "... 49 0 Песков: Отношенията Русия-САЩ са разочароващи... 86 1 На топло в асеновградското читалище - задачата (не)възможна... 81 0 Дневен хороскоп за 29 декември 6049 0 Почина първият певе

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР