Какво уби повече от 2000 птици в близост до най-голямото

...
Какво уби повече от 2000 птици в близост до най-голямото
Коментари Харесай

Трупове на хиляди птици бяха намерени заровени в яма край езеро в Индия

Какво умъртви повече от 2000 птици наоколо до най-голямото езеро в Индия? Това е тайнственост, която смути управляващите в азиатската страна, написа Си Ен Ен.

Местните поданици забелязали труповете в неделя край крайбрежията на соленото езеро Самбхар е северозападната част на на щата Раджастан, съобщи Арун Прасад, щатският началник на организацията за запазване на горите.

Държавните горски чиновници разкрили към 2400 мъртви птици, в това число 20 от мигриращ тип, които се събират край езерото всяка година. Труповете били разпръснати на повърхност от 190 км, съобщи vesti.bg.

Езерото се счита за прекомерно солено за доста типове, само че локални туристически уеб сайтове описват, че то е известно място за събирането на фламинго, щъркел, бекас, дребен червеноног бегач, кокилобегач, лиски и клопач.

Не е ясно от кой тип са починалите птици и дали са единствено от един тип.

Засега повода за гибелта на пернатите не е ясна, само че труповете са били заровени в дълбока яма.

Горските чиновници са прибрали някои от труповете и са взели проби от водата, като всичко е изпратено в лаборатория по патология в централния щат Мадхя Прадеш, с цел да бъдат изследвани. Резултатите се чакат през уикенда. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР