Какво трябва да знаете за безопасността на Tupperware и пластмасовите контейнери

...
Регистрирайте се за серията бюлетини Adulthood, But Better на CNN.
Коментари Харесай

Регистрирайте се за серията бюлетини Adulthood, But Better на CNN.

Tupperware, емблематичната марка за кухни, която е известна от десетилетия, нарскоро получи спасителен пояс от своите кредитори, но бизнесът все още е изправен пред изключителни предизвикателства. Като се имат предвид перспективите на марката, може би се чудите колко време са безопасни за използване вашите контейнери за съхранение на храна - особено ако са реколта.

Откриването на отговора на този въпрос за всеки тип пластмасови продукти за многократна употреба за съхранение на храна – не само Tupperware – често се свежда до разбирането от какво са направени. Бисфенол А, по-известен като BPA, е химикал, който според Института по здравни науки за околната среда на Съединените щати се използва от години в производството на определени пластмаси, за да ги направи по-издръжливи и устойчиви на счупване. За съжаление, BPA също може да ги направи потенциални опасности за здравето.

В проучвания при хора експозицията на BPA се свързва с по-висок риск от широк спектър от здравословни състояния или проблеми, като безплодие, променен фетален растеж на плода, разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност и агресия сред децата, синдром на поликистозни яйчници, ендометриоза и сърдечни заболявания, каза Лаура Ванденберг, професор по екологични здравни науки в Университета на Масачузетс Амхърст.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР