Какво точно представлява предбрачният договор? Това е писмен документ, който

...
Какво точно представлява предбрачният договор? Това е писмен документ, който
Коментари Харесай

ЗА и ПРОТИВ предбрачния договор

Какво тъкмо съставлява предбрачният контракт? Това е писмен документ, който цели по юридически път да помогне на бъдещите съпрузи да защитят имуществото и финансите си. Договорът също по този начин визира и някои други аспекти по време на брачния живот: погашение на задължения преди брака, в случай че има такива, бизнес ползи, завещание, а в някои случаи – въпреки и рядко, могат да бъдат включени и клаузи, засягащи отговорности и упования от чисто поведенчески темперамент. 

ВАЖНО: Предбрачните контракти не включват въпроси по отношение на децата – прехрана и наставнически права след възможен бракоразвод.

Дали предбрачният контракт е за всекиго?

Прието да се мисли, че предбрачни съглашения се вършат от богати и капризни хора, само че обстоятелствата приказват, че в последно време към тях прибягват и представители на „ междинната “ класа. Дали такова решение е добра концепция за вас, това е въпрос, на който можете съответно да си отговорите, откакто обширно обмислите плюсовете и минусите на един предбрачен контракт, споделени от Passion.bg в тази публикация:

ЗА: Предбрачният контракт може да направи развода по-малко стресиращ.

Добре е да се означи, че предбрачният контракт не се употребява единствено когато двойката се разведе, само че несъмнено може да направи процеса на бракоразвод доста по-гладък, като улесни разпределянето на имущество.

ПРОТИВ: Предбрачният контракт е форма на съмнение сред двамата съпрузи. 

Това е мотив, поддържан от съперниците на този тип съглашение сред двама, на който се дължи неприятната популярност на предбрачните контракти. Не може да бъде отречено, че правенето на юридически документ не е най-романтичното нещо, което можете да извършите за вас двамата, само че не би трябвало безусловно да значи, че занапред мислите за предстоящ бракоразвод.

ЗА: Предбрачният контракт има за цел да отбрани вашето имущество.

Този е главният мотив за основаване и сключване на подобен документ. Всъщност основният смисъл на едно предбрачно съглашение е точно това – да бъдат предпазени имущество и полезности, и по-точно – двамата съпрузи да съумяват да опазват или усилват както самостоятелното благосъстояние, по този начин и общото, които ще бъде добито по време на брака.

Предбрачният контракт цели да реализира тъкмо такава двойна отбрана на съпружеското имущество, защото изисква и двете страни да бъдат открити и почтени по отношение на всичко, притежавано преди брака. Сключването на предбрачен контракт също изисква двойката да разиска своите материални упования и планове по отношение на притежаваното. По-конкретно, въпросите за разискване са следните:
да се дефинира каква благосъстоятелност би трябвало да остане обособена и каква – споделена; какви да бъдат отговорностите и правата на всеки от сътрудниците във връзка с това по какъв начин ще се употребява имуществото; как двамата ще се оправят с всеки дълг, насъбран преди и след брака; кой и по какъв начин ще изплаща прехрана на другия; какво имущество на кого ще остане при положение на бракоразвод.
 

„ Забавни “ предбрачни контракти – ЗА или ПРОТИВ?

В образци от разнообразни страни се срещат различни клаузи в предбрачни контракти, чието битие е показателно, че очевидно има хора, които държат на тях:
Солидна парична глоба, в случай че някой от съпрузите напълнее над избран брой килограми. Същото, единствено че при потвърдена невярност. Използване или не на артикули от онлайн секс магазин като https://www.dildo.bg/? На кого ще бъде оставен домашния любим след възможен бракоразвод? Консумация единствено на „ разрешени “ храни според вяра, диета или заради други съображения. Никаква приложимост на алкохол, дрога или даже работохолизъм.
 

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР