Какво точно гледат мъжете през първите 10 секунди от срещата

...
Какво точно гледат мъжете през първите 10 секунди от срещата
Коментари Харесай

Най-привлекателното в женските лица

Какво тъкмо гледат мъжете през първите 10 секунди от срещата си с една жена? Според ново проучване най-привлекателната част от лицето на дамата са устните. И мъжете ги следят минимум 5 секунди. 

Ако дамата носи червило, това я прави още по-привлекателна. Мъжете са се фокусирали върху розово червило в продължение на приблизително 6.7 секунди от първите 10 (и 7.3 секунди върху червено).

Когато дамите са носили червило, мъжете са отделяли единствено 0.95 секунди, за да гледат техните очи и 0.85 секунди, с цел да гледат тяхната коса. Както може би е естествено да се чака, по-плътните устни са привличали мъжките погледи за по-дълго време.

Изследването е извършено от учени от университета в Манчестър и е включвало 50 фотоси на разнообразни видове дами, които са били показвани на мъжете-участници. Всяка е била показвана с и без червило.

“Това потвърждава, че устните съставляват една от най-чувствените елементи на женското тяло и играят основна роля при половото привличане. Комбинацията сред плътни и червени устни е идеална за привличане на мъжкото внимание. Но даже и дамите, които просто носят някакво червило, без значение от вида устни, които имат, си подсигуряват доста по-високи равнища на привлекателност от тези, които не носят ”.

В продължение на епохи дамите са оцветявали своите устни в алено, с цел да усилят тяхната прелест. Тази процедура доближава до дълбока античност. Така например при античните египтяни ружът и аленото червило са били необятно публикувани.

Източник: Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР