Какво точно е репутацията? Как тя се създава, упрявлява, измерва,

...
Какво точно е репутацията? Как тя се създава, упрявлява, измерва,
Коментари Харесай

Как да се разбират и управляват кризи на репутацията?

Какво тъкмо е репутацията? Как тя се основава, упрявлява, мери, пази и губи? Как настъпват репутационните рецесии? Защо би трябвало да разбираме, управляваме и предотвратяваме този вид рецесии в задръстения от всякаква информация свят?

Отговорите на тези и други значими въпроси читателите ще намерят в новата групова монография на експерти от Факултета по публицистика и всеобща връзка на Софийския университет " Управление на репутационни рецесии ".

Книгата сплотява научни резултати от проучванията в докторските стратегии на Софийския университет " Кризисен мениджмънт - ръководство на репутационни рецесии " и " Кризисен пъблик рилейшънс ", ръководени от проф. доктор Чавдар Христов.

" Управление на репутационни рецесии " показва в целокупност рецесията на репутацията - събитие, обострено от три нападателни социално-икономически фактора - медиатизацията, дигитализацията и интернет.

Обяснен е преходът от " стопанска система на информацията " към " стопанска система на вниманието " и е даден отговор на въпроса за какво в наши дни точно репутацията на обществени и частни организации е по-ценна от материалните активи , а репутационните рецесии са една от най-големите закани за доверието на публиките към стопански, просветителни, политически, държавни, неправителствени и други организации.

Разгледан е и въпросът по какъв начин Интернет задейства неимоверно ролята на онлайн репутацията посредством рейтинги, основани на цитирането, харесването (лайкването) и вирусното (вайръл) разпространяване на наличие, посредством пренареждане на позициите в търсачките благодарение на скъпоструващите услуги SERM и SEO, както и посредством платения надзор и отбрана на репутацията на частни лица, компании и марки в търсещите системи.

Досега проучванията на репутационните рецесии се свързват най-вече с имиджа, който се приема като част от репутацията, само че не я припокрива. От друга страна, в англоезичната просвета се отбелязва нараснал интерес към репутационните рецесии с акцент върху теоретичните разработки, само че те също са незадоволително обвързани с теренни проучвания .

Колективната монография " Управление на репутационни рецесии " показва приложението на методиката на ръководството на репутационни рецесии в необятен набор от области, в които спешната връзка има забележителна роля за триумфа или неуспеха на организациите. Очертаните от обособените откриватели резултати, характерни за всяка област, извеждат и обобщават съществени фактори за триумф или неуспех на спешната връзка при ръководството на репутационни рецесии. Авторите извършват и дилемите да дефинират терминологичния уред , обвързван с проучванията на репутационни рецесии (репутация, имидж, бранд, благосклонност, доверие, добавена стойност, репутационна рецесия, репутационен мениджмънт и др.); да разработят обща за проучванията в тази област методологична рамка ; да показват логаритъм за премерване на отразени в медиите репутационни рецесии ; да показват модели за разбор, медийно въздействие и ръководство на репутационни кризи; да изследват съответни и настоящи за съвременността репутационни закани и рецесии .

Изследванията на съответни случаи, отразени в национални и международни медии , които се организират от докторанти и постдокторанти на ФЖМК през последните няколко години в границите на докторските стратегии, демонстрират, че казусът покачва своята новост, като дестабилизира или ускорява чувствителността при значими публични връзки.

Очакваният теоретичен резултат от книгата е, че ще запълни една незадоволително изследвана у нас област от информационния мениджмънт. Тя ще помогне на комуникаторите да подобрят практическите си умения при ръководството на репутационни рецесии.

Монографията " Управление на репутационни рецесии " ще се употребява и за образователно пособие , което да даде теоретични и приложни познания на учащите се в региона на информационния мениджмънт бакалаври и магистри, както и да послужи на експертите в региона на връзките.

Монографията е оповестена онлайн и е налична на български език за прилагане от научната общественост освен в България, а и в международен мащаб.

В груповата монография " Управление на репутационни рецесии " ще откриете систематизираните резултати от проучвания върху:
Организационна известност. Глобализация на репутационните рецесии Алгоритъм за премерване на репутационни рецесии Методологична рамка на проучването на проблеми (case studies) Управление на известност, опасности и рецесии Управление на репутацията посредством виталния цикъл на риска Слуховете - външна опасност за репутационна рецесия Троловете и хакерите - външни закани за репутационна рецесия Компютърните вируси и организационната известност Въздействието на политическата подигравка върху световни репутационни рецесии Репутационни аспекти на терористичните рецесии Репутационните рецесии в туризма - " Брекзит " и гръцката финансова рецесия Репутационна рецесия на държавните институции в България - бежанската рецесия Репутационна рецесия на политическата власт в България - митингите #ДАНСwithme
Официалното показване на монографията " Управление на репутационни рецесии " ще бъде на 10 май 2018 година в Огледалната зала на СУ " Св. Климент Охридски " от 18:00 ч.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР