Какво става, някое тежко престъпление ли е извършено? Защо от

...
Какво става, някое тежко престъпление ли е извършено? Защо от
Коментари Харесай

Калояновско обсадено от полиция и жандармерия, дирят престъпници

Какво става, някое тежко закононарушение ли е осъществено? Защо от рано сутринта селата са обсадени от полиция и жандармерия? Тези въпроси на жители валят сутринта рано от читатели към БЛИЦ Пловдив.

Притеснена майка на дете от Калояново сподели, че до момента в който водела момченцето, пред учебното заведение видяла бус на жандармерията и няколко полицейски коли. Проверка на БЛИЦ сподели, че от рано тази заран на територията на община Калояново полицията на Хисар, която обслужва и община Калояново, бранш Специализирани полицейски сили и жандармерия от Пловдив организират профилирана акция.

В нея са включени и чиновници на Горско стопанство. Проверява се за противозаконна сеч, за безакцизни артикули, адресни регистрации, за търсени лица и редовност на колите, водачите също са обект на внимание. Акцентът е в ромските махали на Калояново, Долна Махала, Бегово, Ръжево Конаре. В момента в центъра на Калояново е ситуиран бус, който тества водачите за алкохол, дрога и превишена скорост.

БЛИЦ напомня, че от както шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков оглави горещото място в дирекцията, сходни акции са переодични. Последните такива бяха извършени неотдавна в Карловско. Особено засилени те станаха, откакто десетки обезумели роми нападнаха и пребиха от пердах 4-а горски чиновници, тъй като ги заловили с нелегално изсечени дърва край град Баня. Тогава страната настръхна от безчинствата на ромите, а горските едвам се отърваха живи. Към момента трима от побойниците са в арест и ще дават отговор пред съда за закононарушенията си.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР