Какво стана ясно от днешното изслушване? Стана ясно, че в

...
Какво стана ясно от днешното изслушване? Стана ясно, че в
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Оставка! Преди безхарактерните да си вдигнат ръката и пратят наши войници в Украйна и Молдова

„ Какво стана ясно от днешното чуване? Стана ясно, че в някакви затворени кръгове се разискват тематики, които засягат ориста на цели народи. И в тези срещи България взе участие ефективно, а за резултата от тях ние научаваме от непознати министър председатели. И на тези срещи се поемат задължения, широкомащабни задължения, без никаква глоба, без предварителна оценка и без да е ясно кой носи отговорност за тези поети задължения ". Това съобщи по време на днешното чуване на премиера Денков и военния министър Тагарев националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " Атанас Зафиров.

Зам.-председателят на социалистическата партия се обърна към Тагарев и Денков: „ Как да Ви имаме вяра, господин ухилен министър на защитата и господин министър председател? Давате всички учредения да считаме, че в действителност нещата, в които ни уверявате тук, на тази естрада, няма да се случат. И ви напомням, господин министър, нашия разговор с вас по тематиката зенитно-ракетни комплекси - когато вие обяснявахте по какъв начин „ в никакъв случай, никога, изобщо дума да не става ". А през вчерашния ден, като ви зададох въпрос на Комисията по защита - водили ли сте такива договаряния за даряване на зенитно-ракетни комплекси, какво ми отговорихте? „ Ще го кажа на закрито съвещание, тъй като не мога да го кажа намерено ", уточни Атанас Зафиров и добави: „ След като не можете да го кажете навън съвещание, ми е ясно какво сте споделили на закритото. По същия метод ще ни излъжете и за това, което разясняваме сега ".

Народният представител от Българска социалистическа партия репликира собствен сътрудник от ГЕРБ: „ Много елементарно ще стане, господин Гаджев - ще ви съберат една вечер и ще ви кажат какво решение са взели в този затворен кръг. Ще извършите едно изключително съвещание в отрасловата комисия, на другия ден ще ни съберете в тази зала и ще вдигнете ръката, с цел да предадете българския народен интерес. И ще ги пратите и в Украйна, и в Молдова ", съобщи Зафиров.

Народният представител от Българска социалистическа партия и член на Комисията по защита още веднъж се обърна към военния министър: „ И на въпроса за Молдова не ми отговорихте. Знам, че сте обсъждали и такава тематика. Затова изходът е единствено един - оставка на това държавно управление и прекъсване на задаващата се поредна национална злополука. И тук изобщо не става дума за никаква съветска агитация. Става въпрос за това, че нас ни ръководят безхарактерни хора, които не могат да защитят българския народен интерес ", безапелационен бе Атанас Зафиров.

По време на дебата зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски реагира: „ Решението на Народното събрание е за чуване на господин Денков и господин Тагарев, а не чуване на господин Денков благодарение на господин Тагарев. Нашата парламентарна група зададе въпрос към господин Тагарев. Да излезе господин Тагарев и да отговори. Да излезе и да каже: " Не мога да отговоря, тъй като не знам. Защото бях там и проспах. Не знам къде бях ". Но да излезе и да отговори, не да си подават топката. Когато питаме единия - дава отговор другия. И в последна сметка, никакъв отговор на никакъв въпрос ", съобщи Свиленски и се обърна към ръководителя на Народното събрание: „ Господин ръководител, апелирам, както отнемате думата, когато се излиза от тематиката, по този начин да вкарвате гостите в тематиката ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР