Какво снимат изкушените от фотографията? Интересен поглед на автори от

...
Какво снимат изкушените от фотографията? Интересен поглед на автори от
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Зимни акценти в изложбите

Какво снимат изкушените от фотографията? Интересен взор на създатели от няколко випуска на Националната професионална гимназия по полиграфия и снимка. Единственото по рода си учебно заведение у нас има към този момент 95-годишна история. И изложбата в изложба " Дебют " е отдадена на сериозната годишнина.

Любовта към новите материали и технологии не напуща професор Боян Добрев. Изложбата по случай 60-ия му рожден ден минава през годините. С първата холограма като изкуство в България - част от плана „ Разум и материя “ от 1987 година, инсталацията с рентгенови фотоси „ История “. Най-новите произведения на Боян Добрев „ 100 000 съкровища “ и „ Островът “ са направени с техника лентикулярен щемпел през 2018 година В изложба " Академия " ще забележим и плана за мозайка на пресечката на бул. „ Витоша “ с ул. „ П. Парчевич “ - „ Зелено сърце “, който ще бъде изпълнен през тази година.

„ Зимни акценти ” обичайно събира изложба " Нюанс ". Сега са с фокус края на XIX, до края на XX век. Интересен интервал, а някои от творбите излизат за първи път на ярко.

„ Необозримо с Кольо К. ” Изложба спомен и респект към един от най-обичаните пловдивски, и освен, художници - Кольо Карамфилов.

Голямата ретроспективна галерия показват в Пловдивската градска изложба. Картини от разнообразни интервали на Кольо Карамфилов са събрани от галерии, колекционери и другари. Филми с негово присъединяване допълват загатна. На 28 януари ще бъде показан и двуезичен азбучник с творбите на художника, който постоянно гледаш в бъдещето, а до края на месеца може да се потопите в „ Необозримо за Кольо К ”.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР