Какво си представяте, когато се спомене Аржентина? Небостъргачите на Буенос

...
Какво си представяте, когато се спомене Аржентина? Небостъргачите на Буенос
Коментари Харесай

Дни на аржентинското кино във Варна за първи път

Какво си представяте, когато се спомене Аржентина? Небостъргачите на Буенос Айрес, екзотиката на Ушуая или хубостите на националните паркове? Каквото и да е, тази южноамериканска страна остава незадоволително позната у нас. 

От 1 до 4 ноември Варна ще бъде хазаин на Дни на аржентинското кино. Осем заглавия от последните години ще показват едни от най-награждаваните филми, най-известните режисьори и най-популярните артисти в третата най-развита кинематография на Латинска Америка. 

Ретроспективата ще помогне на феновете да се ориентират в една богата просвета, в историята и днешния ден на една страна, населявана от хора с друг етнос и генезис, които обаче се вълнуват от същите всемирен проблеми – обич, достолепие, блян към триумф... И несъмнено, ще има футбол.

Събитието дава началото на Есенния салон на изкуствата в града и се провежда с финансовата поддръжка на Община Варна и Посолството на Република Аржентина у нас. Всички прожекции ще се състоят в зала 5 на Фестивалния и конгресен център и ще са със свободен вход.

Подгответе се за пътешестване през дръзкия, трагичен и разнороден актуален аржентински кинопейзаж, а на път – посетете и изложбата " Аржентина – другар на света ", подредена във Фестивалния и конгресен център.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР