Какво си представяте, когато чуете думата „медитация“? Вероятно това: Thinkstock

...
Какво си представяте, когато чуете думата „медитация“? Вероятно това: Thinkstock
Коментари Харесай

Как да превърнете и миенето на чинии в медитация

Какво си представяте, когато чуете думата „ медитация “?

Вероятно това:

 медитация Thinkstock

Постигането на такова единство обаче е съвсем невероятно. Трябва да се откри време и място, би трябвало да накараме бъбривите си мозъци да замълчат най-малко за пет минути и би трябвало и да не заспиваме, също така.

Не е елементарно и го знае всеки, опитал се да реализира вътрешен баланс по този метод.

Медитацията обаче не е единствено поза лотос и „ ом “. Медитацията е всяко наше деяние, върху което се съсредоточим толкоз, че забравим за всичко останало.

Както дребните деца потъват безусловно в рисуването или строенето с лего, без да чуват и да виждат какво става в близост, по този начин и ние, възрастните, би трябвало да намерим тези занимания, които ни настройват на такава медитативна вълна.

Обикновено става с еднообразна физическа работа, да речем миенето на чинии. При първите 1-2 евентуално ще се въртят из главата ви всевъзможни мисли, само че последователно се пробвайте да се концентрирайте единствено върху миенето.

 медитация Thinkstock

Топлината на водата, мекотата на пяната и придвижванията на гъбата. В момента това е вашата задача и нищо друго не би трябвало да ви разсейва.

Така или другояче ръцете ви са мокри и насапунисани.

Десетте минути, през които ще миете чинии и нищо друго няма да съществува за вас, са задоволително време да прочистите съзнанието и да си починете.

Жените, които плетат, изпитват същото нещо. За тях са значими единствено иглите, преждата и бримките. Ритмичното тракане на иглите има същото деяние върху мозъка, както ритмичната медитативна музика.

 медитация Thinkstock

Така че не се отхвърляйте от медитацията, единствено тъй като не можете да я вместите в деня си. Превърнете еднообразните действия в медитация и ще намерите отдушник на напрежението си.

Ще опитаме ли? ;)
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР