Какво ще се случи в България - това зависи от

...
Какво ще се случи в България - това зависи от
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Не очаквам стихване на протестите

Какво ще се случи в България - това зависи от рефлекса на държавното управление по отношение на настояванията на хората. Така счита някогашният втори в ГЕРБ Цветан Цветанов в изявление пред Александър Андреев за Deutsche Welle . Цветанов не чака и намаляване на митингите. 

Видимо е желанието на управлението на ГЕРБ да се отърси от допусканията на зависимости от Движение за права и свободи. Не мисля обаче, че тези оставки ще усилят доверието в кабинета. Протестите са в напреднала фаза и настояванията са ориентирани персонално в друга посока. Не чакам намаляване на митингите.

Подкрепям настояванията на българската демократична общественост. Заради рецесията на престижи у нас, загубихме мярката за народна власт. Протестите през последната седмица обаче са явен индикатор, че обществото ни е будно. Събирането пред Президентството на жители с леви и десни убеждения, значи, че обществеността е подготвена да брани достолепието на институциите.

Новият политически план ще се основава на гражданската сила, която не може повече да бъде усвоявана от ръководещите. Хората, които биха ме последвали, имат вяра на политическата ми поредност. Евроатлантическите полезности нямат опция и всеки, изповядващ сходна философия, е добре пристигнал измежду нас. В тази връзка чакам сериозна поддръжка от достойните, знаещи и можещи симпатизанти и членове на ГЕРБ, както и от всички български жители отстояващи правилата на народна власт.

Бъдещата политическа групировка ще се основава на съвременни концепции за осъществяване на политики. Ще се стремим да бъдем публичен поръчител за необратимост на демократичното развиване и на определения евроатлантически път за развиване на страната. Основни цели ще бъдат битката против корупцията и за по-голяма бистрота в ръководството на страната. Относно пандемията: аз одобрявах съответната реакция на кабинета първоначално, само че от един миг нататък този здравен проблем стартира да се ръководи с политически похвати и в подтекста на политически сметки. Относно секторните политики: в бъдещата партия ще се позоваваме на експертни решения за бързо прекосяване на страната ни от фаза на сериозно оцеляване към фаза на същинско развиване.

Антиправителствена коалиция сега има, само че тя е целева – до реализиране на желаните оставки. Тази коалиция обаче не е политическа, доколкото митингът е цивилен. Тепърва ще се откри кои партии на какви позиции са и какви ще са вероятните формули за основаване на бъдещо ръководство.

От позиция на икономическата непоклатимост на страната, предварителни избори не са желателни и до скоро не бяха даже евентуални. Какво ще се случи зависи от това дали държавното управление ще съумее да прояви положителни рефлекси по отношение на настояванията на хората.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР