Какво ще се случи с тениса след края на ерата

...
Какво ще се случи с тениса след края на ерата
Коментари Харесай

Макенроу обяви дуела Димитров - Кириос за бъдещето на тениса

Какво ще се случи с тениса след края на ерата на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович? Кой ще ги размени? Има ли задоволително гений и харизма в идващото потомство, с цел да въодушевява почитателите в идните 10 години? С отговорите на тези въпроси се зае легендата Джон Макенроу в рубриката си " Самопровъзгласилият се комисар на тениса " по " Евроспорт ".

" Докато гледах мача сред Григор Димитров и Ник Кириос, най-сетне получих просветление какво може да е бъдещето на нашия спорт. Беше епично, с напрежение, буйно и диво ", съобщи носителят на шест трофеи от Големия шлем и някогашен №1.

" Способността на Димитров да играе по-добре във основните точки направи разликата в този мач. Но Кириос е безусловно непредвидим, а гръмотевичните му удари са чиста доза брилянтност. Втори сервис с 220 км/ч при точка за пробив? Шегуваш ли се? Този е по-луд, в сравнение с си мислех ", добави американецът.

В четвъртфиналите Димитров се изправя против Кайл Едмънд. Мачът е във вторник рано сутринта и ще стартира не по-рано от 5.30 часа, като можете да следите развоя му онлайн в " Дневник ".

В лицето на канадския тинейджър Денис Шаповалов Макенроу вижда различен от вълнуващите състезател на бъдещето. " Наскоро споделих, че Шаповалов може да влезе в топ 5 до няколко месеца. Трябва да призная, че може би малко избързах. Но макар че го видях да се срутва в петия сет против Цонга, към момента имам вяра в това момче. На моменти той е също толкоз мълниеносен, колкото Кириос, и има ледено успокоение. "

Според Макенроу е извънредно време посоченият от мнозина експерт Александър Зверев да постави завършек на серията от ранни отпадания в шампионатите от Големия шлем. " Имаш доста време пред себе си, само че би трябвало да се отървеш от този комплекс. Какъв №1 искаш да бъдеш - Роджър Федерер или Марсело Риос? "

Макенроу разгласи и лист от няколко млади играчи, които " към този момент са тук и чукат на вратата " - Хьон Чун, Андрей Рубльов, Франсис Тиафо, Данийл Медведев, Борна Чорич, Алекс де Минор и Карен Хачанов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (626)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР