Какво ще се случи с руините на полуразрушения склад на

...
Какво ще се случи с руините на полуразрушения склад на
Коментари Харесай

Мрачно бъдеще за уникален централен имот

Какво ще се случи с руините на полуразрушения склад на ул. " Одрин " 8, откакто на 13 декември 2019 година Административният съд поряза желанията на притежателите да употребяват остарялото си строително позволение от 2010 година?

На 3 март 2016 година багери влязоха в парцела и започнаха да събарят остарялата постройка. Разрушението бе спряно с жива верига от пловдивчани, които желаеха да запазят това парченце от градската история. След като със заповед на прокуратурата багерите бяха извадени от обекта, а останките бяха обезопасени с висока железна ограда, започнаха борбите в съда, напомня trafficnews.bg. Собствениците на " Одрин 8 " ЕООД Александър Николич и Георги Бранеков застанаха на подсъдимата пейка в Окръжен съд Пловдив.

Двамата бяха упрекнати за събарянето на емблематичната постройка на " Ориент табако ", като за задачата са употребявали преправен документ - Удостоверение, издадено от Министерството на културата, Национален институт за недвижимо културно завещание, като преправката е била, че постройката на ул. „ Одрин “№8 не има статут на единична недвижима културна полезност по Закона за културното завещание и че е „ отвън охранителната зона “ на архитектурно-строителна недвижима полезност „ Тютюнев склад “. По време на делото стана ясно, че складът освен не е монумент на културата, само че и по неточност е бил изключен от груповия монумент на културата в региона. По тази причина двамата бизнесмени бяха оправдани на първа инстанция. Предстои изговаряне и на Апелативен съд по проблема.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР