Какво ще реши нова Конституция? Днес Европейският парламент зададе 29

...
Какво ще реши нова Конституция? Днес Европейският парламент зададе 29
Коментари Харесай

Любомир Аламанов: Какво ще реши нова Конституция?

Какво ще реши нова Конституция? Днес Европейският парламент зададе 29 въпроса на ръководещите. Чакат отговор. И ние чакаме отговор. Непрекъснато ръководещите и техните аватари подменят аргументите за митингите и настояванията за оставка. На всяко искане за отговорност се натрапва някаква химерна Конституция, и то от хората, които отхвърлят да поемат отговорност за настоящото състояние. И дори на евродепутатите им омръзна от очакване и извъртане.
Затова още веднъж. Още един път. Трябва да знаем дали нова Конституция ще даде отговор на някои от въпросите, които вълнуват хората през последните години, в обществената мрежа фейсбук.
Или просто ни губят времето:
1. Новата конституция ще направи ли промяна в опазването на здравето?
2. Новата конституция ще направи ли промени в обществените системи?
3. Новата конституция ще направи ли административна промяна?
4. Новата конституция ще направи ли електронно ръководство и ще ревизира ли по какъв начин са изхарчени стотиците милиони до в този момент?
5. Новата конституция ще приключи ли процедура на бюджети с остатъци, с цел да ги „ раздават “ по-късно по персонално убеждение?
6. Новата конституция ще накара ли служители на реда, прокурори и други административни назначения да проумеят, че законът би трябвало важи еднообразно за всички?
7. Новата конституция ще спре ли източването на здравна каса, до момента в който доста лекари и медицински сестри приказват, че работят в мизерни условия?
8. Новата конституция ще оправи бъркотията в законите и ще приключи ли практиката 2/3 от измененията в законите да се вършат през Преходни и заключителни разпореждания, т.е. без публично разискване и Оценка на влияние?
9. Новата конституция ще спре ли строителството в неразрешени зони?
10. Новата конституция ще накара ли прокуратурата да си прави работата, в случай че тя не желае?
11. Новата конституция ще накара ли полицията да си прави работата, в случай че не желае?
12. Новата конституция ще освободи ли доста градове като Дупница от феодалната взаимозависимост на пост-мутри?
13. Новата конституция ще отбрани ли елементарния човек от прокурорски или полицейски произвол?
14. Новата конституция ще махне ли сътрудниците от Държавна сигурност и партийните секретари от незаконната Българска комунистическа партия от управнически постове или планове с публично финансиране?
15. Новата конституция ще накара ли служителите във всяка една администрация да схванат, че са чиновници на хората и би трябвало да се държат като такива?
16. Новата конституция ще направи ли всички контракти по Закон за обществените поръчки обществени и всички процедури транспарантни?
17. Новата конституция ще спре ли мутренското лишаване на бизнеси?
 Публикуваха плана за нова Конституция (ДОКУМЕНТ) Публикуваха плана за нова Конституция (ДОКУМЕНТ)
Проектът за нова Конституция на България, направен от ГЕРБ и импортиран с поддръжката на „ Обединени патриоти “, ВОЛЯ и самостоятелни...
18. Новата конституция ще спре ли прокуратурата да подава изборно информация към някои уеб сайтове и да ги употребява като бухалка в политически процеси?
19. Новата конституция ще накара ли политиците да си поемат отговорност за лъжите или за обидите, които насочат към гласоподавателите?
20. Новата конституция ще накара ли младите да желаят да стоят в България, а не да си вървят, като повикат малко, както един нахален ръководещ сподели скоро?
21. Новата конституция ще направи ли България естествена страна?
Ако отговорът на тези въпроси е „ не “, то защо ни е нова конституция?
 ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация се схванаха - за референдум и нова Конституция (ВИДЕО) ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация се схванаха - за референдум и нова Конституция (ВИДЕО)
Събрани са 122 гласа за внасяне на план за нова Конституция. Това оповестиха на взаимна конференция ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация. FB_VIDEO " Имам...
Ако отговорът на тези въпроси е „ не “, то защо ни губят времето?
Ако и самите политици не могат да отговорят, то защо са ни те?
За какво са ни въобще тези политици, в случай че единствено ни губят времето?
За какво са ни въобще тези политици, в случай че единствено лишават бъдещето на децата ни?
Причинителите за настоящето положение на завладяна страна нямат никакво право да ни губят времето. Нито да крадат бъдещето. Само би трябвало да поемат отговорност и да си вървят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР