Какво ще кажете ако вместо личен, карате споделен автомобил? Оказва

...
Какво ще кажете ако вместо личен, карате споделен автомобил? Оказва
Коментари Харесай

Москва е лидер в услугата за споделена кола

Какво ще кажете в случай че вместо персонален, карате споделен автомобил? Оказва се, че услугата става все по-популярна и измежду водачите в потреблението ѝ е съветската столица Москва.

Най-малко 30 000 пътувания дневно в Москва се извършават със споделен автомобил. Услугата е същата, като със споделените колела, с тази разлика, че тук колелата са четири. Използването на споделена, а не на персонална кола взема решение доста проблеми, споделя Марис - не мислиш за пари за паркомат - всичко е плетно, свършваш си работа и я оставяш където ти е комфортно, не мислиш за гараж или за промяна на гуми.

Марис Сафин: С всяка минала година цената за поддръжка на автомобил се усилва - налози, гориво, паркинг - всичко това се наслагва като разноски. За това шерването на кола е излаз за тези, които към момента не са подготвени да си купят персонален автомобил.

Екатерина също употребява услугата постоянно. Ако се постанова да свърша нещо сама си вземам по-малка кола, само че в случай че пътуваме някъде с другари се ориентирам към по-голям модел, споделя тя.
Екатерина Афанасиева: Компаниите непрестанно вършат някакви промоции. И не става дума единствено за цени. Опитват се да изненадат и с предлагания автопарк - с нови, неведнъж много скъпи модели, които в действителния живот не са налични за мнозина. Така притеглят клиенти и има конкуренция сред компаниите.  Зелена светлина: Споделена електромобилност в София Зелена светлина: Споделена електромобилност в София
Внимание, в града към този момент има нов участник в придвижването. Споделената електромобилност пристигна и в София. Първо в централната част - тъкмо където й е мястот...

В мегаполиса, в който живеят повече от 12 милиона души, напредването с кола е еднакво на съществено предизвикателство. Паркирането в центъра е освен мъчно - тъй като няма места, само че и скъпо. Това е повода държавното управление на съветската столица да разчита доста на шерването на коли. Секторът е напълно частен и сега в Москва работят 15 компании, предлагащи услугата.
Мухит Сейдахметов, общоприет шеф на компания за шерване на коли: Може да кажем, че съветският пазар на услугата " шерване на кола " е водещ в света, тъй като единствено в Москва, пазарът пораства 2-3 пъти годишно. В това отношение столицата е неповторим град.
До края на годината в Москва ще има 25 хиляди споделени автомобила. Така съветската столица ще изпревари Токио, където този брой е 20 хиляди, и ще стане международен водач в бранша.
Максим Ликсутов, шеф дирекция " Транспорт " към московското държавно управление: Според статистическите данни, с които разполагаме, един споделен автомобил заменя седем персонални. Тоест в случай че в този момент имаме 17 хиляди автомобила, това значи, че повече от 100 хиляди коли не се движат по илиците на града.
В момента на една кола се падат по 1802 поданици, наклонността е в идващите няколко години броя да падне на 500 за една кола. Статистиката демонстрира, че това няма да повлияе отрицателно на пазара за нови коли, тъй като животът на споделените коли е три и половина пъти по-кратък от този на персоналните.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР