Какво ще е необходимо за пауза в Газа?“Израелските цели са

...
Какво ще е необходимо за пауза в Газа?“Израелските цели са
Коментари Харесай

Войната на Израел и Хамас: Колко влияние има Америка на Байдън върху своя съюзник?

„ Какво ще е належащо за пауза в Газа? “

Израелските цели са ясни и може би систематизирани най-накратко от военния министър Бени Ганц към мен в петък.

„ Всичко, което се случва в Газа сега, е вярно обвързвано с разбиването на Хамас и освобождението на заложниците. Всичко останало са просто детайлности. “

Тези „ детайлности “ “ бяха обрисувани от йорданския външен министър дружно с господин Блинкен в Йордания.

Той подсети на света, че 3700 деца са умряли през последните четири седмици. Това е повече, сподели той, от всички деца, убити във всички спорове в международен мащаб от 2019 година насам.

Той добави, че обстановката в Газа ще сътвори „ море от ненавист, което ще дефинира бъдещите генерации “.

>

Това е дълбоката дълготрайна угриженост. Щетите може към този момент да са нанесени – ненавист, посята посредством събития, генерирани от основните герои и от двете страни – само че степента на въздействието зависи най-непосредствено от способността да се спре кръвопролитието в Газа.

Прочетете повече:
Средностатистически човек в Газа живее с две части самун дневно
Британец споделя за „ безпорядък “ при напускането на Газа
Пропалестински протестиращи задържани в Лондон

Изображение: Палестинци се събират на мястото на израелските удари върху жилищна постройка в Хан Юнис в южната част на Газа

Каква е разликата сред преустановяване на огъня и филантропична пауза?

Арабските народи и генералният секретар на Организация на обединените нации приканват за неотложно преустановяване на огъня.

Американците, британците и доста други западни народи избират друг език - филантропична пауза.

Каква е разликата? Прекратяването на огъня има политически темперамент и дава параметри, позволяващи договаряния. Няма метод Израел да е покрай договаряния с някого в Газа. Дори във връзка с заложниците те са ясни: абсолютно освобождение в този момент.

Хуманитарната пауза е, както подсказва името, филантропична, а не политическа. Неговата единствена цел е да обезпечи място за влизане на помощ и излизане на цивилни.

Изображение: Палестинец носи ранено момче след израелски удар в бежанския лагер Нусейрат в Газа. Снимка: AP

Израел има вяра, че помощта ще бъде предадена на Хамас

И по този начин, какъв е казусът? Е, Израел не има вяра, че помощта (включително гориво за болници) няма да бъде предадена на Хамас за военни цели.

Специалният делегат на Америка по рецесията, Дейвид Сатърфийлд, сподели този уикенд, че е не са видяни никакви опити от страна на Хамас да се намеси или да вземе колета с помощ, предопределени за цивилни, от дребното позволени камиони предходната седмица.

Но това не е предиздвикало Израел да промени курса до момента. Това повдига въпроса: какъв брой въздействие в действителност има Америка на Байдън върху съдружник, който се промени след офанзивите от 7 октомври?

Изображение: Палестинци утешават просълзен мъж, откакто са изгубили родственици под руините на разрушена къща след израелски въздушен удар през Град Газа. Снимка: AP

Горивото в Газа ще стигне единствено за няколко дни

Какво е заложено? Доста отвън колосалния брой на цивилните жертви (и трайното влияние, което ще има), ето няколко цифри, предадени ми от почитан чиновник на Организация на обединените нации този уикенд.

В Газа има към 160 000 литра останало гориво. Това ще продължи няколко дни. След това болничните генератори се изключват, канализационната система се изключва и светлините угасват.

В момента в Газа има към 9000 пациенти с рак. Има 1000 пациенти на диализа, 50 000 бременни дами.

Около 5000 дами раждат всеки месец в Газа; това са към 160 бебета, родени всеки ден в лечебни заведения под бомбардировка, които скоро може да нямат електричество.

Това са „ детайлностите “, защото Израел дава отговор по единствения метод, по който споделя, че може, на най-мрачния си ден тъкмо преди месец.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР