Какво се случва с тялото ви, когато пиете захарна вода

...
Какво се случва с тялото ви, когато пиете захарна вода
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ви, когато пиете захарна вода и как тя може да ви помогне

Какво се случва с тялото ви, когато пиете захарна вода и по какъв начин тя може да ви помогнеДоказано е, че въглехидратите покачват атлетичното показване и усилват издръжливостта.

Ето за какво има толкоз доста енергийни питиета, питейни заведения и шейкове, които елементарно се оферират в фитнес салоните и спортните магазини, пише modernitta.com. Но какво да кажем за елементарна захарна вода? Тази публикация разкрива изненадващите резултати, които захарната вода има върху тялото ни.

Според Американското министерство на опазването на здравето и човешките услуги нормално получаваме ежедневното ни количество захар от  безалкохолни питиета (33% ) и плодови питиета (10%) . Тези източници обаче не постоянно са най-хубавият избор за нашите тела.

Решихме да проучим какво се случва с телата ни, когато консумираме захарна вода и по какъв начин може да ни помогне това.
Захарната вода дава на тялото ни бърз енергиен подтик.


Повечето хора знаят, че прекалено много захар в менюто им е неприятно за тяхното здраве. Макар да е правилно, че експертите по хранене предлагат да получаваме само  почти 10% от дневния ни калориен банкет от захари , има моменти, когато телата ни изискват неотложно повишение на силата.
Когато консумираме захарна вода, тялото ни гълтам захарните молекули в кръвта, където те се гълтам от клетките ни и се трансформират в сила.Захарозата, захарната молекула, съдържаща се в най-закупуваните захарни произведения, е открито, че има по-бърза всмукване от другите типове захари.
Проучванията демонстрират, че относително простите съставни елементи на захарната вода могат да бъдат по-добър източник на сила от закупените в магазина подсладени питиета.
От какво се състои захарната вода?


Захарната вода елементарно се подготвя посредством безредие на захар в чаша вода. Обаче елементарната захар, която се употребява в дома,  в действителност се отличава от захарите , употребявани в други подсладени питиета:
Захарната вода съдържа захароза, до момента в който другите подсладени питиета съдържат глюкоза в композиция с други захари (фруктоза, сироп от царевичен нишесте и др.).Захарозата е дизахарид, който се състои от 2 захарни молекули, глюкоза и фруктоза.
Неотдавнашно изследване в Обединеното кралство демонстрира, че метода, по който телата ни усвояват захарозата, е по-добър и по-ефективен от другите молекули на захарта.
Защо захарната вода е по-добра от другите подсладени питиета?


Изглежда, че плодовите сокове, енергийните питиета и витаминната вода имат същите съществени съставни елементи като захарната вода, само че това не е правилно. Съществуват  обилни разлики сред захарната вода и другите подсладени питиета:
Предлаганите в магазина подсладени питиета постоянно съдържат  спомагателни съставки  като кофеин, ароматизанти за храни и оцветители.Подсладените питиета, особено  енергийните питиета , са скъпи, а захарната вода е евтина и лесна за подготвяне.Сместа от  глюкоза и плодови питиета  всъщност могат да причинят лек дискомфорт в стомаха, до момента в който захарната вода елементарно се усвоява от червата.Защо спортистите избират захарна вода?


Докато тази публикация потвърждава, че  консумирането на захарна вода е потребно  за всички, има доста спомагателни изгоди за тези, които упражняват постоянно или се занимават със спорт професионално:
Повечето спортни питиета съдържат комбинации от глюкоза, които в действителност могат да причинят  сериозен дискомфорт , защото те се всмукват мъчно от червата.Учените разкрили, че спортистите, които консумират  захарна вода , са имали по-бързо и по-гладко възобновяване от тези, които употребяват енергийни питиета.
Така че, в случай че организирате маратон или просто би трябвало да дадете най-хубавото от себе си, в действителност е по-добре да заместите захарните питиета, закупени от магазина, с елементарна домашна захарна вода.
Кога е най-хубавото време за консумация на захарна вода?


Има редица обстановки, в които освен е  здравословно, само че и належащо  е да се усили приема на въглехидрати:
Преди, по време и след тренировки в салона (или у дома)По време на действия с висока активност, като да вземем за пример туризъм, колоездене, плуване и др.Когато имате дълги паузи сред хранениятаПрепоръчителна доза захарна вода
Захарната вода, сходно на  всички сладки храни , би трябвало да се употребява умерено.
За тренировки въз основата на устойчивост, като колоездене, най-добре е да  консумирате 7 супени лъжици захар на час . Препоръчително е да смесите почти 1,5 супени лъжици с чаша вода.За по-малко интензивни тренировки, може да е рационално да  намалите количеството на половината .Ако не се упражнявате и просто се нуждаете от бърз банкет на захар през целия ден, се предлага да се употребяват не повече от  2 супени лъжици на чаша вода .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР