Какво се случва с тялото, сетивата и ума ни по

...
Какво се случва с тялото, сетивата и ума ни по
Коментари Харесай

Пет неща, които се случват с тялото ни, докато спим

Какво се случва с тялото, сетивата и мозъка ни по време на сън? Те, несъмнено, си почиват, само че има и други любопитни неща,които се случват с нас до момента в който спим. Ето кои са те:

Падане


На доста хора се е случвало да сънуват, че падат по време на сън. Това е физическо възприятие, съпроводено с избран тип илюзия или по-точно казано - реакция на човешкия мозък. В множеството случай това става, когато човек е отпаднал или е под огромен стрес.

Сънна парализа

Представете си, че се събуждате, желаете да станете, само че тялото ви отхвърля да помръдне. Будни сте, чувате и усещате всичко, само че не можете да помръднете. Много хора по света страдат от този синдром, само че той в действителност не е рисков, защото продължава секунди. Учените изясняват това положение с това, че мозъкът на индивида се е събудил, а тялото му още не е.
 сън ThinkStock/Getty Images
Говорене на сън

Много хора приказват на сън Някои споделят незначителни неща, до момента в който други могат да споделят и най-съкровените си секрети. Но не би трябвало да будете говорещите на сън.-->

Тялото пораства

Докато спим тялото ни пораства с към половин сантиметър. Това има просто научно пояснение. Докато спим сме в хоризонтално състояние и гръбначният дирек не получава този напън, който има при седнало или право състояние. Това надлежно изправя гръбначния дирек, само че не трае дълго.
 сън ThinkStock/Getty Images
Мозъкът работи

Човешкият мозък не стопира да работи даже и когато спим. Той продължава да управлява всичките витални процеси, които протичат в тялото ни, подрежда в своите центрове и зони информацията и прекарванията, които са ни се случили денем.
 сън ThinkStock/Getty Images

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР