Какво се случва с тялото ни, когато мразим работата си

...
Какво се случва с тялото ни, когато мразим работата си
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни, когато мразим работата си?

Какво се случва с тялото ни, когато ненавиждаме работата си – това цели да открие ново изследване, извършено от професор Джефри Пфефер от Станфордския университет, съобщи БТВ.

Книгата му “Умирам за заплата” е основана върху данните, че всяка година 8% от всички разноски за здраве в Съединените щати са свързани с работната среда. Това води и до 120 хиляди смъртни случая на годишна база.

По време на изследването си Пфефер открива, че човешкото тяло дава индикации, че ненавиждаме работата си доста преди самите ние да сме го открили.

Липсата на сън е един от водещите признаци. Участващите в изследването показали, че не могат да спят и постоянно се будят през нощта. Други изобщо не можели да заспят, тъй като от самото начало мислели какво ги чака по време на идващия работен ден.

Честите главоболия също са един от методите тялото ни да подскаже, че нещо не е наред. При стрес и напрежение мускулите се стягат, с цел да предпазят тялото от пострадване. Когато мозъкът ни подсъзнателно възприема работното място като рисково, той държи мускулите ни стегнати. Това води до мигренни болки. Това, че ненавиждаме работата си може да докара и до мускулни болки.

Менталното ни здраве се утежнява. Работа, която не харесваме, въздейства зле на възприятията и на менталното ни здраве. Друго изследване от 2012 година открива, че колкото повече се тормозим, че шефът ни непрекъснато ни следи, толкоз по-голяма е опцията да развием меланхолия.

Неподходящата работа води и до по-често разболяване. Негативните страсти водят до продължителен стрес, което работи отрицателно на имунната система и неизбежно води до по-често разболяване.

Работата въздейства и на половия ни живот – участниците в изследването споделили, че към този момент нямат интерес към секса, тъй като имат прекомерно доста неща, за които се тормозили. Това намалява либидото както на мъже, по този начин и на дами.

Негативните страсти на работното място водят и до проблеми със стомаха, смяна на апетита ни и непрекъсната отмалялост.

Пфефер показва и няколко метода, с които можем да си помогнем при такава обстановка. Ако изпитваме някой от дадените признаци, би трябвало да си вършим повече почивки по време на работния ден. Позитивното мислене също оказва помощ, само че най-сигурният “лек” е просто да напуснем работа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР