Какво се случва, ако откриете любовта на работното място? А

...
Какво се случва, ако откриете любовта на работното място? А
Коментари Харесай

Флирт с колега: 10 неща, за които да помислите

Какво се случва, в случай че откриете любовта на работното място? А какво ще стане, в случай че не е обич, а просто флирт, игра, задявка или нещата сред вас не се получат. Или още по-лошо – разкривате възприятията си, а той не откликва на тях. Сценариите са доста. В който и от тях да се окажете, би трябвало да помислите за всички вероятни обстановки и по какъв начин да излезете морално невредими от тях. За какво да помислите на първо място?

Колко постоянно офис романсите се оказват обич
Помислете за това какви са възприятията ви и дали усещате страст и у сътрудника си. Срещите с човек от офиса, в който работите, може да се окажат по-трудна задача, в сравнение с допускате. Много компании имат политика, ограничаваща флирта на работното място. Може да се окаже, че рискувате много, в случай че предприемете тази стъпка. Скриването на такава връзка не е елементарно. Ако в последна сметка любовта се окаже по-силна и устои на тези провокации, не се отхвърляйте от нея. Просто помислете преди да предприемете първата крачка.

Мислете два пъти
Вероятно бихте се чувствали напрегнати, когато се чудите дали да се срещате с сътрудник и имате цялостното право за това. Флиртовете на работа могат да са нож с две остриета, могат да навредят на репутацията ви, на работата ви отсега нататък или да снемат доверието на шефа ви към вас. Колегите могат да ви разгласят за кариеристка, в случай че дръзнете да въртите обич с шефа или с някой по-високопоставен от вас. Преди да тръгнете да вървите по този тъничък лед, помислете два пъти.

Стойте надалеч от шефа
Когато възприятията ви са ориентирани към вашия директен началник или шефа на цялата компания, това е може би най-големият риск за репутацията ви и бъдещето ви там. Същото важи и в случай че възприятията са от негова страна, а от вас се чака да откликнете или не на тях. Преди да се решите помислете какво можете да очаквате от връзка с човек, който има власт над вас. Ами в случай че не се получи? Какво ще ви отнеме това и по какъв начин бихте се чувствали, в случай че продължите да работите на същото място.

Преценете дали си коства
Това е огромният въпрос. Човек несъмнено не всеки път знае какво ще му предложи ориста, когато стартира нова връзка. Ако знаехме щеше да е много по-лесно. Провалите щяха да са необичайност. Но въпреки всичко има по какъв начин да претеглите вашите усеща, да прецените дали това ще се отрази на кариерата ви, на доверието на сътрудниците и шефа ви, на вашите отговорности. Преценете и самия човек. Той също предстои на вашата оценка. Струва ли си да рискувате професионалния си живот в този случай? Ако отговорът е да, действайте.

Бъдете почтени
Ако се стигне до разискване на усеща и взимане на решение дали флиртът да продължи във връзка, бъдете почтени един с различен. Историята неведнъж е доказвала, че любовта може да се появи на работното място и в случай че е същинска няма за какво да се страхувате от нея, да не я оставяте да си отиде. Затова поговорете намерено с сътрудника си, трансформирал се в сътрудник в любовта.

Как ще афиширате любовта си
Вероятно слуховете за вас от дълго време кръжат из коридорите на офиса ви. Надали ще изненадате всичките си сътрудници, когато решите да разкриете връзката си. Но ще има и такива, които не подозират за вашите връзки. При всички положения методът, по който ще обявите връзката си е от голяма важност.

Пазете поверителност
Дори връзката ви към този момент да не е загадка за никого, бъдете дискретни и се дръжте делово на работа. Ще бъдете залети с въпроси от любопитни сътрудници по какъв начин тъкмо се е случило това сред вас, по кое време сте разбрали, че се обичате, той по какъв начин ви е разкрил възприятията си и още куп неуместни въпроси, на които не сте длъжни да отговаряте, само че евентуално ще получите. Не споделяйте прекомерно доста информация. На всяко работно място има задоволително зли езици, които не ви мислят положителното.

Разграничавайте персоналния от професионалния си живот
Трудно е да балансирате сред двата живота, които водите дружно с половинката си. На всички останали, които не работят с интимните си сътрудници като че ли им е по-лесно, тъй като не се постанова да се преценяват с всичко това. Ето за какво, с цел да запазите щастието и хармонията в връзките си, е належащо да не пренасяте проблемите от едното място на другото и назад.

Поставете ясни граници
Когато сте влюбени в човек, с който работите, е мъчно да се въздържите да го прегърнете или целунете, до момента в който сте в офиса. Наложете граници във физическия контакт, както и в държанието, с цел да не страда репутацията ви и оценката за професионализма ви.

Обмислете нова позиция или работно място
Ако любовта и връзката са ви по-важни, а работното ви място не е подобаваща среда за развиване на връзките ви, помислете за промяна на позицията или местоработата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР