Какво се случва, ако нарушиш карантината си? А ако критикуваш

...
Какво се случва, ако нарушиш карантината си? А ако критикуваш
Коментари Харесай

Подкаст: Всичко, което трябва да знаете за закона за извънредното положение

Какво се случва, в случай че нарушиш карантината си? А в случай че критикуваш в обществените мрежи противоепидемичните ограничения на властта? При какви условия Министерство на вътрешните работи може да изисква от мобилните оператори трафични данни за поставените под карантина хора?

В новия епизод на седмичния подкаст " Гласът на Капитал " публицистите Росен Босев и Ивайло Станчев дават отговор на тези и други въпроси за Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. Той беше обнародван в Държавен вестник тази седмица, само че влиза в действие със задна дата - 13 март, денят, в който Народното събрание разгласи изключителното състояние.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В закона се съдържат редица значими разпореждания, които засягат както правата и отговорностите на жителите, по този начин и притежателите на бизнеси и взаимоотношенията им с техните чиновници. Но съгласно публицистите въпреки да вкарва някои краткотрайни решения, в него има текстове, които основават безпорядък и неустановеност както за работодателите, по този начин и за хората. В епизода ще чуете още за какво записаните в закона ограничения за облекчение на бизнеса са или незадоволителни, или недоизяснени.
АУДИО Гласът на Капитал: Всичко, което би трябвало да знаете за закона за изключителното състояние Your browser does not support the audio tag.
" Гласът на " Капитал " е седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна настояща тематика от политиката, стопанската система или бизнеса в дълбочина, с подтекст и разбор.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в Apple Podcasts, Гугъл Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата стратегия за подкасти.

Обратна връзка за " Гласът на " Капитал " можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.

Чуйте и предходния епизод:

Извънредно състояние и в стопанската система

Аудиокоментар на Алексей Лазаров, Вера Денизова и Николай Стоянов за вредите от разпространяването на вируса върху бизнеса и ограниченията на държавното управление да ограничи икономическия шок
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР