Какво се промени в света поради пандемията от коронавирус и

...
Какво се промени в света поради пандемията от коронавирус и
Коментари Харесай

Ето как коронавирусът промени света

Какво се промени в света заради пандемията от ковид и по какъв начин страните се пробват да преодолеят следствията от нея и да се приспособяват към новата действителност, можем да научим от обзора на „ Дойче веле “, показан от БГНЕС.
Европа отвори вътрешните граници
От 15 юни множеството държави-членки на Европейски Съюз възвърнаха свободното придвижване в границите на Европейски Съюз и Шенгенското пространство. Ограниченията, въведени заради пандемията от ковид през март тази година, бяха отстранени за всички страни от Европейски Съюз като се изключи Швеция. Неблагоприятната епидемиологична обстановка там, която беше резултат от шведския „ специфичен метод “ за битка с COVID-19, не дава отговор на критериите на Европейски Съюз за отваряне на вътрешните граници.
Европейски Съюз избавя стопанската система си
Брюксел отдели 500 милиарда евро, с цел да помогне на държавите-членки на Европейски Съюз, които са най-силно наранени от пандемията. Предвижда се също по този начин да се сътвори краткотраен фонд за възобновяване, средствата от който ще бъдат употребявани за възстановяване на европейската стопанска система.
130 милиарда евро за поддръжка на немската стопанска система
Германските управляващи взеха ограничения за превъзмогване на икономическите последствия от пандемията от ковид . Обемът на антикризисната стратегия за интервала 2020-2021 година, утвърдена от немското държавно управление, е 130 милиарда евро. До края на годината ставката на Данък добавена стойност ще бъде понижена в страната от 19% на 16%, на фамилиите ще бъдат платени по 300 евро за всяко дете, а до 25 милиарда евро ще бъдат отпуснати за промишленостите, наранени от карантинните ограничения.
Приложението Corona-Warn-App наблюдава контактите на пациенти с ковид
Германия вкара публично приложението Corona-Warn-App, което предизвестява за вероятен риск от коронавирусна зараза. То ще фиксира придвижването на притежателите на смарт телефони и ще ги уведомява за контакт с човек, инфектиран с SARS-CoV-2, което ще помогне да се проследят и пресечен веригите от вирусни инфекции. Приложението може да се изтегли в Гугъл Play Store и Apple Store.
Отлагане на премиите „ Оскар “, анулация на „ Евровизия “
Поради пандемията от ковид по целия свят дейностите, планувани за 2020 година, бяха анулирани или отсрочени. Церемонията по награждаването на Академията беше пренесена от 28 февруари за 25 април. Повечето кино компании бяха принудени да пресечен производството на филми. Отмененият конкурс за ария „ Евровизия 2020 “ се организира под формата на онлайн концерти.
Олимпиада и Европейско състезание по футбол - не по-рано от 2021 година
Олимпийските игри в Токио и Европейското състезание по футбол също станаха жертва на ковид: и двете събития бяха отсрочени за 2021 година. МОК се опитваше дълго време да избави Олимпиадата, само че в последна сметка беше заставен да я отсрочи. Подобно решение бе взето в УЕФА на среща на представители на 55 национални футболни федерации, които са членове на Европейския футболен съюз.
Коронавирусът не попречи на парада в Русия
Въпреки неподходящата епидемиологична обстановка в Руската федерация, коронавирусът не се трансформира в мотив да се анулира парада по случай 75-годишнината от успеха. По заповед на Владимир Путин събитието се състоя на 24 юни, в деня, когато парадът се е провел в столицата през 1945 година. Референдумът за изменение на Конституцията, плануван за 1 юли, не бе анулиран в страната. СЗО издаде предизвестия към Русия и за двете събития.
Тунис разгласи победа над ковид
Тунис стана първата страна, която разгласи цялостна победа над ковид. Премиерът Елиас Фахфах сподели, че опцията за втора вълна е минимална, макар че прикани жителите да останат бдителни. Тунизийските управляващи отвориха границите на 27 юни. Пристигащите в страната туристи ще би трябвало да показват документ за негативен тест за ковид.
В Пекин – ново експлоадиране на SARS-CoV-2
Въпреки обстоятелството, че в доста страни броят на инфекциите на SARS-CoV-2 понижава, заплахата от втората вълна не е изключена. Така в Китай още веднъж бе записано огнище на COVID-19, като броят на случаите надвиши 100. Новото огнище стана пазарът на храни „ Синфади “. Властите в Пекин ограничиха автомобилната връзка на града с други елементи на страната, с цел да понижат риска от разпространяване на заболяването.
Кога ще се появи коронавирусна ваксина?
На поява на коронавирусна ваксина се надява целия свят. Броят на лабораториите, работещи по основаването й, е огромен. Учените към този момент имат няколко разновидността за ваксина, които се тестват върху животни. Германия, Франция, Италия и Нидерландия се причислиха към съюз за взаимно даване на имунизацията на всички страни от Европейски Съюз след основаването на лекарството. Но явно имунизацията ще се появи на пазара не по-рано от средата на 2021 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР