„Какво се предвижда за останалите 1,6 млн. български пенсионери, които

...
„Какво се предвижда за останалите 1,6 млн. български пенсионери, които
Коментари Харесай

Стойнев: Помогнахме на пенсионерите с минимална пенсия. А останалите 1,6 млн.?

„ Какво се планува за останалите 1,6 млн. български пенсионери, които са с пенсии над минималната? " Това попита в пленарна зала зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев при дебата за измененията в КСО за повишение на минималните пенсии. По думите му, отговор на този въпрос от ръководещите няма, тъй като към момента няма управническа и законодателна стратегия. „ До момента всички дружно подкрепихме единствено пенсионерите, които имат минимален застрахователен принос. Дайте в този момент да забележим и за останалите пенсионери ", прикани той. По думите му това, което предлага левицата е политиката, която би трябвало да се води и изрази вяра и ръководещите да я поддържат, тъй като с осъвременяването на пенсиите, се подкрепят 90 % от българските пенсионери. „ Трябва ясно да заявите- имате ли такова предпочитание, тъй като досега излъгахте гласоподавателите и не изпълнихте своето заричане. Ще ги излъжете повторно, в случай че не подкрепите нашето предложение ", акцентира зам.-председателят на ПГ на левицата. Той напомни, че когато Българска социалистическа партия е обещавала осъвременяваме на пенсиите, го е изпълнявала - през 2008г. „ Когато приказваме за политика, трябват дълготрайни дейности, а не както сте свикнали- краткосрочни, бързи ограничения, без никакъв резултат. При дълготрайните ограничения би трябвало да се търси непоклатимост, взаимност и допустимо най-голяма правдивост за нашите майки и татковци, които са строили България ", съобщи Драгомир Стойнев.

Георги Гьоков: Оперативна програма излъгаха гласоподавателите си поради ГЕРБ

„ Увеличаването единствено на минималната пенсия крие опасности и ще докара до отрицателни последствия. Ние предлагаме от 1 юли минималната пенсия да стане 300 лв., както обещавахте на българските пенсионери и от 1 януари 2018 година да се преизчислят пенсиите със средноосигурителния приход за 2013 година " Това съобщи националният представител от ПГ на левицата Георги Гьоков. По думите му по този начин Българска социалистическа партия си съблюдава избирателен ангажимент към пенсионерите и още веднъж оказва помощ на другите парламентарни групи от ръководещото болшинство да си изпълнят техните. „ Надали на пенсионерите им стана ясно, за какво отхвърлихте нашия законопроект, за преизчисляване на пенсии, което щеше да докара до увеличението им с към 20 %, а приехте този на Министерски съвет за повдигане единствено на минималните пенсии, който с изключение на, че не взема решение даже дребна част от проблемите, нарушава и съществени осигурителни правила ", акцентира депутатът.

Георги Гьоков попита представителите на ОП- какво се е трансформирало за три месеца, с изключение на, че им хареса да са във властта, и поради нея са предали тези, които им повярваха. „ Вярно, че натискът от вашия по-голям съдружен сътрудник е голям, само че ето- ние Ви даваме опция да излезете от обстановката и да спазите предизборните си обещания към българите ", сподели още той. Гьоков акцентира, че няма алтернатива от къде ще дойдат парите за тези две дейности - за увеличение на минималната пенсия на 300 лв., ще дойдат от там, от където ще дойдат и за увеличението й на 200 лв., т.е. от остатъците в Бюджета на ДОО за 2017 година, а за преизчисляването- като се плануват средствата в новия Бюджет на ДОО за 2018 година. „ Така, че драма няма и това никога не го тъквайте като претекст и мотив да отхвърлите предлагането ни ", заключи Георги Гьоков.

Надя Клисурска: Когато ГЕРБ и Оперативна програма дават обещание 300 лева минимална пенсия, това значи 180 лева

„ Хората би трябвало да знаят, че когато ГЕРБ и Обединените патриоти дават обещание 300 лева минимална пенсия, това значи 180 лева или най-много 200 лева Вие излъгахте българските пенсионери ". Така се обърна към представителите на ръководещото болшинство по време на дебата националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Надя Клисурска.

„ За разлика от вас, наш приоритет са хората с ниски приходи, бедността и невъзможността да живеят по този метод ", заключи Надя Клисурска.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР