Какво разбираме под понятието истински шоколад? Как да разпознаем истинския

...
Какво разбираме под понятието истински шоколад? Как да разпознаем истинския
Коментари Харесай

Гори ли истинският шоколад ВИДЕО

Какво разбираме под понятието „ същински шоколад ”? Как да разпознаем „ същинския шоколад ”? Какво би трябвало да знаем, когато купуваме шоколад? Отговора вижте в репортажа на кореспондента на Марица.бг и Медиа Мост Българияв Москва Борис Анзов. Той тества с огън шоколади от Русия, България, Гърция и Германия.

В интернет набира известност видео, в което мъж отваря опаковка черен шоколад и се опитва да го възпламени. Загретият шоколад би трябвало в началото да се стопи, а вместо това във видеоклипа се вижда по какъв начин продуктът стартира да гори. Борис Анзов реши да повтори образеца в Москва.

Възниква въпросът: би трябвало ли да гори същинският шоколад? Ако шоколада стартира да гори, това демонстрира, че вместо настъргано какао, производителят е добавил какао на прахуляк. Този артикул съставлява екстракция на какаови зърна, изцяло лишени от масло. Отличава се с ниско качество.

 Ако е написано, че за приготвянето му са употребявали не стрито какао, а прахуляк, значи пред Вас е фалшификат. Вместо какаови масла производителите постоянно употребяват растителни мазнини, протеини и соеви добавки. За да се ревизира достоверността на продукта и да разберете, изгаря ли естествен шоколад, би трябвало да погледнете периода на валидност. Натуралният артикул се съхранява не повече от 6-8 месеца.

По какви критерии може да се дефинира достоверността на продукта?

Сред главните признаци на достоверността на сладките произведения, те би трябвало да се вършат единствено от какаово масло и натрошени какаови зърна (без прахове и протеинови добавки).

- Срокът на валидност е не повече от 6-8 месеца.

- Истинският шоколадов артикул в устата би трябвало да се стопи и да не цапа ръцете.

- Има блестяща и гладка повърхнина.

- При разчупването на плочките би трябвало да чуете хрущящ тон.

Какво би трябвало да знаете за натуралния  шоколад?

Освен какаово масло, по време на приготвянето на шоколадови произведения производителят употребява кокосово и палмово масло. За да се разбере, би трябвало ли да изгори шоколадът, в случай че го подпалят, детайлно се проучва съставът на сладкарския артикул. И по този начин, гледаме съставките – какао, пюре и кожата на фасул. Те не са горими, само че имат попиваща дарба. В идеалния случай, черният шоколад би трябвало при нагряване да се стопи, а топенето се дефинира от два фактора: количество захар и мазнини; състав на мазнини, от който зависи степента на размразяване на маслената маса.

Известно е, че всички масла и мазнини при повишение на температурата елементарно се разтапят и разтичат. Ако в състава на шоколадовото произведение не се следи превишение на масло, плочка шоколад свети при постигане на най-близкия до огъня пласт. В този случай стопеният материал стартира независимо да изгаря, като свещ в парафин. Независимо от това какъв е шоколадът. Автентичният артикул би трябвало да се стопи и тогава се възпламенява. Това се дължи на обстоятелството, че в състава на сладкарските произведения, като се изключи масло участва захар, която просто така  е невероятно да се възпламени. За горене на какаово масло би трябвало да се нагорещи и да се стопи. Зависи от количеството захар и мазнини; състав на мазнини, от който зависи степента на размразяване на маслената маса.

В отговор на въпроса- изгаря ли черният шоколад? Както е известно, всяко вещество има независима температура на размразяване и изгаряне, а що се отнася до първокласен, естествен шоколад, то той се топи при температура 45-50°C. Защо това се прави?

Кристализация на какаовото масло е нужна, с цел да сътвори постоянни кристали с разнообразни размери. За този шоколадов артикул топенето се оставя да се охлади до избрана температура. Темперираният шоколад се употребява за изработката на същински сладкарски шедьоври. Той има замайващ външен тип и отлични вкусови качества. В резултат на нагряване и изстудяване се получава бляскав, корав и трошлив шоколад, който се назовава същински. Въз основа на това, че доста субстанции при температура 50 градуса стартират да горят, а отговорът на въпроса " гори ли горчивият шоколад? " е явен.

В домашни условия също може да се ревизира дали изгаря черен шоколад, само че освен това е значимо да спазвате разпоредбите за пожарна сигурност и да извършите опита надалеч от запалими предмети. Ако продуктът се възпламени незабавно, значи пред вас е фалшификат.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР