Какво предстои през новата 2024 кино година и дали комерсиалното

...
Какво предстои през новата 2024 кино година и дали комерсиалното
Коментари Харесай

Леда Гочева споделя каква кино година ще бъде 2024 и ще се изправи ли комерсиалното кино пред нови предизвикателства

Какво следва през новата 2024 кино година и дали комерсиалното кино ще се изправи пред нови предизвикателства – това коментира в предаването " Сториборд " на радио " Фокус " с водещ Благой Иванов кино коментаторът Леда Гочева от уеб страницата " Операция Кино ".

Един от най-дългоочакваните филми е продължението на " Дюн " на Дени Вилньов, което излиза през март 2024 година. " Аз съм огромен почитател на Дени Вилньов и всеки негов филм, всяко едно негово произведение е просто събитие за мен. “ Според нея научно-фантастичният разказ от Франк Хърбърт е една от тези книги, които доста дълго време се смятаха за невъзможни за филмиране, и тъкмо заради този факт завършекът, втората част на кино лентата се чака с извънреден интерес.

“Носферату " – нова версия на историята на граф Дракула от режисьора Робърт Егърс е другото забавно заглавие. Според кино коментаторът Егърс и до момента прави единствено и само филми, които не са за всеобщата аудитория, което пък ги прави още по-интересни. " Те са нелесно обясними, въодушевени от фолклорни претекстове и това ще е първият му филм, който е по-предвидим за хората защо ще става въпрос, макар че ще е също толкоз автентичен, колкото и другите му филми “, счита Леда Гочева.

" Фюриоза: Сага за " Лудия Макс “ (Furiosa: A Mad Max Saga) е спиноф и предистория на " Лудия Макс: Пътят на яростта “ на Джордж Милър в основната роля с Аня Тейлър-Джой. " Този филм е част от тази галактика, само че той ще е обвързван единствено с героинята на Шарлиз Терон от " Пътят на яростта “. Трейлърът припомня образно " Пътят на яростта “ и е едно необикновено образно представление. “ Леда Гочева изрази подозрение филмът да е строго цифрово изработен, тъй като " имайки поради публиката какъв брой буйно обича " Пътят на яростта “, съгласно мен всички ще бъдат много разочаровани, в случай че филмът е мощно цифровизиран. “ 

Относно супергеройските филми кино коментаторът изрази вяра третият “Дедпул " да повтори триумфите на първия филм. " Аз съм внимателен оптимист по отношение на триумфа му, тъй като въпреки всичко това е трети филм в една поредност. Но пък може да се има доверие на Deadpool поради това, че Райън Рейнолдс си пази героя и наподобява, че " Марвъл “ и " Дисни “ са му дали същата независимост, която е имал до момента “, разясни още тя. 

Режисьорът Тим Бъртън се завръща през 2024 година с втора част на " Бийтълджус ". " Това е от тези филми, които не виждам безусловно никаква причина да се завръщат. Това е един от образците, които демонстрират желанието на Холивуд да вкарва пари в познати неща, вместо да се вкарва бюджет и реклама в нови планове “, безапелационна е Леда Гочева. 

Друг филм, който по никакъв метод нямаше потребност от продължение е комиксовият филм " Жокерът “ (Joker: Folie a Deux) с Лейди Гага в ролята на Харли Куин. Според нея и тук историята си приключва и няма чудене по отношение на края й. " Този филм беше от обособените проявления в света на DC, просто една история, която си е самодостатъчна. “ 

Една от поредиците, които впечатляващо и изненадващо добре се възродиха след дълга пауза е " Планетата на маймуните “ с новия  " Кралството на планетата на маймуните “. Друга поредност с много качествени и разнородни филми е тази за Падингтън. " Излиза третата част от поредицата за мечето Падингтън:  " Падингтън в Перу ". Това е доста добър образец по какъв начин вторият филм може да бъде по-добър от първия – вторият филм е шедьовър. Той е от филмите, които носят единствено положителни страсти и чисто като филми са отлично направени. " Тази година би трябвало да излезе и третата част на " Соник “ (Sonic the Hedgehog). " Пиксар “ ще се завърнат през лятото с втората част на " Отвътре на открито “ (Inside Out), “ добави листата Благой Иванов.

" Гражданска война “ на Алекс Гарланд ще излезе на огромния екран през април 2024 година, описа още Леда Гочева, като изясни, че съгласно нея Алекс Гарланд е един от създателите, които би трябвало доста да се наблюдават. " Филмът наподобява като доста мощно зает със обществените проблеми, само че също по този начин е и постапокалиптична история. “

" Част от блокбъстър киното е новият филм  " Каскадьорът “ (The Fall Guy) с Райън Гослинг, който е безапелационна екшън комедия. Това е нещо, което наподобява огромно, високобюджетно и занимателно “, счита тя. Друг доста забавен и чакан филм за кино коментатора е идният филм на Брад Пит за Формула 1, който е режисиран от Джоузеф Косински. " Аз съм огромен почитател на Брад Пит, само че и в последно време филмите за всевъзможни автомобилни надпревари са доста впечатляващи: и " С цялостна газ “ (Rush), и " Пълно ускоряване “ (Ford v Ferrari). Брад Пит е един от хората, които не престават да бъдат от най-големите кино звезди – не просто артист, той е movie star! Филмът ще бъде забавен за гледане, защото явно този режисьор знае по какъв начин да прави филми с огромен мащаб, изключително за високи скорости, “ заключи кино коментаторът Леда Гочева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР