Какво предстои от есента за небитови клиенти, присъединени към електроразпределителната

...
Какво предстои от есента за небитови клиенти, присъединени към електроразпределителната
Коментари Харесай

МЕ пусна разяснения как малките фирми ще си купуват ток от есента

Какво следва от есента за небитови клиенти, присъединени към електроразпределителната мрежа на ниско напрежение, които сега се доставят с електрическа енергия от контролирания пазар? Как ще се трансформират доставките за тях след 1-ви октомври 2020 година? На тези и други съществени въпроси за идните стъпки от процеса на либерализация на електроенергийния пазар, Министерството на енергетиката разгласява уточнения на уеб страницата си.
От 1-ви октомври 2020 година небитовите клиенти, присъединени към електроразпределителната мрежа – ниско напрежение, би трябвало да излязат на свободния пазар. 
С брой 57 на Държавен вестник от 26 юни 2020 година беше обнародван Закон за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. Така направените промени в Закона за енергетиката са в сходство с условията на Директива (ЕС) 2019/944 на Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз от 5 юни 2019 година по отношение на общите правила за вътрешния пазар на електрическа енергия и за изменение на Директива 2012/27/ЕС, както и в осъществяване на уговорката на Република България като страна членка на Европейския съюз да либерализира изцяло своя пазар на електрическа енергия. 
Излизането на небитовите консуматори на свободния пазар е поредна стъпка от процеса на цялостна либерализация на електроенергийния пазар, която има за цел да обезпечи конкуренция сред доставчиците и реализиране на по-добри условия за потребителите. Процесът ще обезпечи опция на всеки клиент да подписа контракт, съгласуван с неговия съответен профил на ползване.
Повече информация - ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР