Какво представляват разширените вени и какви може да са причините

...
Какво представляват разширените вени и какви може да са причините
Коментари Харесай

10 начина да избегнем разширените вени през лятото

Какво съставляват разширените вени и какви може да са аргументите за появяването им? Възможна ли е предварителна защита на варикозните вени? Вижте 10 съвета по какъв начин да предотвратите появяването на разширени вени.

За разширените вени в резюме
Варикозните вени са разширени вени с леко килнат тип. Те са резултат от отслабването на венозните клапани, които контролират придвижването на кръвта. На цвят са червеникави или лилави. Могат да се появят по цялото тяло, но най-често се виждат по краката, тъй като върху тях пада цялата тежест на тялото.

Разширените вени са постоянно естетически проблем при първата си поява, само че могат и да са сигнал за здравословен проблем. Ако забележите разширени вени, ви съветваме да се консултирате с вашия доктор.

Има обаче някои дребни промени в всекидневието, които можете да извършите, с цел да намалите вероятността от поява на разширени вени. Ето 10 от тях:

1. Не стойте дълго в една и съща поза
Това важи най-много за хората, работещи на стол. Стоенето в една и съща поза утежнява кръвообращението, изключително в долната част на тялото и в дълготраен проект може да докара до появяването на разширени вени. Опитайте на няколко минути да променяте позицията на краката, да ги изпъвате и раздвижвате. Дори най-малките придвижвания ще окажат позитивно въздействие.

2. Магията на студените душове
Студените душове усъвършенстват кръвообращението. Не са толкоз отпускащи колкото горещите, само че имат своите изгоди за здравето. 

3. Обличайте се мъдро
Твърде стегнатите панталони, най-много дънки, покачват риска от появяването на разширени вени. Особено в случай че носите стегнати дънки и прекарвате дълго време седнали. В региона на коляното най-често се появява в допълнение стягане и е допустимо тъкмо там да забележите първите признаци на варикозни вени.

4. Отдалечете се от топлината
Кой не обича да седне върху топъл нагревател през студените дни. Или пък да разположи стола си в офиса до парното? Е, не всички, само че мнозина са фенове на тази процедура. Освен че нещо сходно може да ви сътвори проблеми със задържане на вода, то може да аргументи и поява на разширени вени поради утежняване на кръвообращението.

5. Носете компресивни чорапи
Ако сте генетично предразположени към поява на разширени вени, от рано обмислете носенето на специални компресивни чорапи. Те освен ще ви оказват помощ да се чувствате по-добре, само че и имат своите изгоди за здравето.

6. Не прекалявайте с високите токчета
Високите токчета несъмнено вършат всяка жена по-секси, само че могат да са доста нездравословни за здравето. Всъщност носенето на високи токчета дълготрайно време покачва риска от появяването на разширени вени. 

7. Бъдете физически дейни
Спортувайте – това е един от препоръките, които човек чува с мотив и без мотив (подобно на пиенето на вода). Няма по какъв начин обаче още веднъж да не подчертаем значимостта на физическата активност  при предварителната защита на разширени вени. Дори да не сте фитнес фанатик, няколко минути извършения със лично тегло вкъщи ще понижат риска от появяването на варикозни вени.

8. Хранете се вярно
Правилното хранене и уравновесеното меню без боклучави храни ще понижи вероятността от поява на шлаки по кръвоносните съдове. Липсата на шлаки значи по-добре кръвообращение и по-малко разширени вени.

9. Пазете се от напълняване
В случай, че сте генетично предразположени към поява на разширени вени, ви съветваме да внимавате с тежестта си. Излишните килограми ще влошат положението на появилите се варикозни вени или ще станат причина за поява на нови.

10. Не подценявайте силата на билките
С билките би трябвало да се работи деликатно, тъй като са доста потребни, само че могат да бъдат и много рискови. За да избегнете появяването на варикозни вени, пийте чайове, които усъвършенстват кръвообращението. Не пропускайте да пиете и запарки от билки, които оказват помощ за филтриране на тялото от отрови.

източник: rozali.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР