Какво представляват нивата на автономност при автомобилитеОтговор на този въпрос

...
Какво представляват нивата на автономност при автомобилитеОтговор на този въпрос
Коментари Харесай

Какво представляват нивата на автономност при автомобилите

Какво съставляват равнищата на самостоятелност при колите

Отговор на този въпрос ни дава интернационалната професионална организация SAE, която направи следващото онагледяване на равнищата за самостоятелност при колите. Към днешна дата те са шест - от 0 до 5 и дават отговор на стандарта J3016TM, който вкарва в избрани рамки стадиите на самостоятелност при колите.

Най-общите елементи от това кой какво би трябвало да прави SAE вкарва в една таблица. Най-общо казано в равнища 0, 1 и 2 контролът на автомобила е напълно в ръцете на лидера, като електронните помощници единствено посочват за разнообразни рискове и трудности. При равнища 3, 4 и 5 автомобилната електроника поема надзор върху колата.

При трето равнище лидерът се намесва в случай че електрониката изисква това, а при четвърто и пето равнище автомобилът може даже да не разполага с волан и педали. Разликата сред последните две равнища е в това, че при четвърто за самостоятелно ръководство са нужни няколко наложителни условия, до момента в който при пето равнище на самостоятелност автомобилът се ръководи самичък при всевъзможни условия.



fakti.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР