Какво представлява менопаузата и как да подобрите живота си? Бях

...
Какво представлява менопаузата и как да подобрите живота си? Бях
Коментари Харесай

Как протича менопаузата?

Какво съставлява менопаузата и по какъв начин да подобрите живота си?

„ Бях сломена, наслушах се на това, че скоро ще наподобявам с 10 години по-възрастна и че това е сложен интервал в живота на дамата, основа за доста заболявания “, споделя Виолета.

Когато навърших 48 години, усетих, че менопаузата наближава. Това стана напълно ненадейно.

Нощем не можех да дремя. Будех се към 02:30 часа и до 05:00 часа не можех да заспя още веднъж. Разбира се, когато не спите добре, тогава не сте ефикасни и на работа. Дразнех се, че не ми върви в нищо, бях ядосана на сътрудниците си, които като че ли се бяха наговорили да ми вгорчат живота. Постоянно се потях.

Два часа след къпане, още веднъж цялата бях потна. Цикълът ми закъсняваше с две до три седмици.

Гинекологът ми сподели, че встъпвам в менопауза. Реших да потърся отговори на някои въпроси.

Какво съставлява менопаузата?
Това е натурален развой в женското тяло като пубертета, бременността или раждането. Въпреки това, при някои от нас ходът на менопаузата може да се отклони от нормата.

Всяка жена би трябвало авансово да се приготви за настъпването на менопаузата и това е цялостният лист на вероятните дискомфорти: менструални нарушавания, горещи талази, изпотяване, бодърствуване, главоболие, зной, световъртеж, някои под формата на неочаквани офанзиви, съпроводени от звук в ушите, сърцетуптене, болежка в региона на сърцето, промени в кръвното налягане, изтръпване на крайниците, мравучкане по кожата, болки в мускулите и ставите, неочаквани промени в настроението, нервност, отмалялост, напрежение, безпокойствие, непрекъсната меланхолия, забравяне, разпръскване, сухота в очите, сухота и сърбеж във влагалището, чести позиви за уриниране, понижено полово предпочитание, наддаване на тегло, поява на бръчки.

Какви са признаците?
Един от най-типичните и добре познати признаци на менопаузата са топлите талази. Можем да опишем това чувство по този начин: представете си, че са ви сложили в добре загрята фурна. Ако настъпи през нощта, не можете да заспите бързо след нея. Когато това се случи денем, лицето, шията и гърдите ви пламват. Това положение може да бъде предизвикано от чаша кафе, безпокойствие, стрес, физическо натоварване, каквото и да било.

Какво можете да извършите?
След 40-годишна възраст, даже и да се чувствате сносно, пробвайте се да извършите някои корекции в живота си: хранете се здравословно, увеличете физическата интензивност, почивайте си, пробвайте се да спите добре, откажете цигарите. Не забравяйте да посещавате гинеколог един път годишно. Когато проблемите стартират, не забравяйте да потърсите съвет от доктор.

Вижте още: Тор за домашни растения

Бъдете подготвени за менопаузата
Днес съм щастлива и удовлетворена жена, която е на 55 години. Вече нямам никакви проблеми или компликации и към момента работя работата, която обичам, излизам с хора, в чиято компания се усещам щастлива. Затова направете всичко допустимо, менопаузата да не ви изненада, бъдете подготвени за това. В днешно време има безчет способи, които ще ви оказват помощ да премахнете неприятните признаци, да подобрите цялостното си здраве, да запазите жизнеността и привлекателния си външен тип. Колкото повече се грижите за себе си, толкоз повече ще обичате себе си – тогава другите сигурно ще ви обичат повече.

Позитивното отношение и положителното ще привлекат хората като магнит “, приключва изповедта си Виолета.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР