Какво представлява F 16- Block D- самолетът за България? Опитният

...
Какво представлява F 16- Block D- самолетът за България? Опитният
Коментари Харесай

Представиха в Пловдив версията на F-16, избрана от България

Какво съставлява F 16- Block D- самолетът за България?
Опитният водач и шеф на акцията на Локхийд Мартин за F-16 в България Джим Робинсън показа през днешния ден в Пловдив характерностите на изтребителя, който може би ще влезе на въоръжение в българските Военно-въздушни сили, в случай че държавните управления на България и Съединени американски щати съумеят да реализират дефинитивна договореност до юли тази година. Реално това може да стане най- рано след 4 години, защото сега се основава индустриална база в Грийнвил в Южна Каролина, която първо би трябвало да създаде 16 самолета от този вид по поръчка на Бахрейн, 14- за Словакия и едвам тогава да пристъпи към българската поръчка от 8 изтребителя. Джим Робинсън показа машината като " най- модерният реактивен изтребител с един мотор в света ", а новостите, спрямо познатите към този момент модели Ф-22 и Ф-35, са най-малко две.
Първата е единствената към този момент в света система за предварителна защита от разтрошаване в земята при положение, че водачът загуби схващане за малко време. Пред медиите бяха демонстрирани освен графики на вероятните обстановки, в които аероплан доближава рисково земя, вода и скали, само че и достоверен запис от кабината в един от осемте случая, в които тази система към този момент е избавила живота на водача, а и самолета. Тя регистрира освен смяната във височината, само че и действителното неявяване на човешкия фактор и трансформира курса на самолета даже при високоскоростно пикиране към земята по този начин, че той да се издигне на безвредна височина, да се изравни и да е постоянен досега, когато водачът пристигна на себе си и поеме ръководството.
Новост в този модел е и радарната система, която може да наблюдава по едно и също време до 20 въздушни и наземни цели през деня и нощем, а автоматиката сортира най- подобаващото оръжие за поразяването им, в това число " снайперско " прицелване. Обучението на водачите на този аероплан ще бъде девет месеца в Съединени американски щати за ръководство и още три месеца, в които те ще бъдат подготвяни за инструктори. В цената на самолетите влиза и въоръжението, а паралелно ще бъде открита сметка за въоръжение на България, която може да купува муниции от там или от аналогични произведения, произвеждане на страните от НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР