Какво правят служителите в заведенията и магазините, когато шефът не

...
Какво правят служителите в заведенията и магазините, когато шефът не
Коментари Харесай

„Подставени клиенти“ - професия и шоу

Какво вършат чиновниците в заведенията и магазините, когато шефът не е до тях? Отговорите и обстоятелствата, които Чарлз Стаилс и екипът му разкриват, шокират притежателите, поръчали следствието.

Докато за феновете „ Подставени клиенти " по Food Network е просто шоу, то за самият Чарлз това е бизнес повече от 20 години. Идеята за телевизионното предаване се заражда доста по- късно.

Компанията на Чарлз BES ( Business Evaluation Services) работи по същия метод, по който феновете виждат на телевизионния екран - употребява клиенти под прикритие в заведения, в магазини, с цел да открива проблемите, които притежателите не улавят.

За клиентите под прикритие в шоуто и действителния живот споделя самият Чарлз Стийлс:

Защо взех решение да се захвана с този бизнес? Имах верига магазини. Това постановяваше да се изградят стандарти, образования, с цел да знае клиента какво може да чака, без значение кой от нашите магазини посети. Културата на обслужване трябваше да е идентична и на високо равнище на всички места.
Не беше допустимо да управлявам по едно и също време във всички магазини дали това, което бях въвел се съблюдава. Така сътворих своя верига от клиенти под прикритие, която ми даваше противоположна информация. Не след дълго започнаха да ме търсят притежатели на заведения за хранене, мениджъри в банки. Така стартира бизнесът ми- от прилежащите заведения за хранене до бизнес в цялата страна.

Днес компанията ми е голяма. В базата данни имам 400 000 секрети клиенти, покриващи всички щати. Работим в два офиса, само че тъй наречените виртуални чиновници работят от у дома. Около 30 индивида разпределят дилемите за деня и обработват отчетите. Моята ежедневна работа включва писане на предложения. В борда на шефовете на Асоциацията на фирмите, осигуряващи клиенти под прикритие, съм. Има доста работа, тъй като те са към 150 в страната.

Често ми задават въпроса: „ Как се става клиент под прикритие? Какви са условията? "

Наемаме хора на цивилен контракти и им плащаме за всяка задача. Правим цялостна оценка на демографския статус. Наемаме от студенти до пенсионирани лекари, тъй като дилемите са разнообразни. Например, покупката на висок клас кола изисква кредитоспособен клиент. След като ги записваме в системата, претендентите подписват документи за конфиденциалност.

В бизнеса се включи и фамилията ми. Малката ми щерка работи близо 2 години в отдела за връзки с клиенти, само че записа медицина. По-голямата ми щерка харесва работата като клиент под прикритие. Тя работи и в компанията, от време на време се снима и в шоуто, само че стартира да учи фешън дизайн. Съпругата ми оказва помощ с финансите.

В шоуто притежателите уволняват неприятните чиновници. Какво се случва в действителния живот? Има ли случаи, когато им се дава късмет?

Има случаи, когато шефовете простят. Но най-големият проблем е, че когато чиновниците са хванати в издънка, те стартират да се оправдават, че не са отговорни и хвърлят виновността в някакъв фиктивен проблем или върху различен. Това вбесява още повече шефовете, които даже и да са били склонни да не уволнят издънилия се чиновник, след сходно държание, стават безпощадни.

Каква е моята рецепта за сполучлив бизнес? - Правилните хора за всяка позиция.

Интересна е и биографията на Чарлз. Започва да се труди от ранна възраст и всичко, с което се захване има сполучливо развиване.

Още в гимназията, Чарлс стартира работа като асистент в кухня, след дипломирането се захваща с доставки по домовете.
По-късно Чарлз работи като шеф на отдела за банкет в комерсиално учебно заведение, където създава маркетингов проект, с който удвоява приходите на учебното заведение. В резултат на това той взема решение да сътвори лична компания, профилирана в маркетинга на комерсиалните учебни заведения.
Но към три години по-късно предприемаческият дух на Чарлс го кара да навлезе в нова сфера.

През 1988 година купува магазин в мол, разгласен във банкрут. След като прави магазина печеливш, той основава верига магазини. Чарлз бързо схваща, че най-хубавият метод да се отличи съперниците е да развие поредна просвета на обслужване, която да надвиши упованията на клиентите. Първата му стъпка е да образова своите чиновници за значимостта да накарат клиента да се усеща скъп и добре пристигнал в магазина.
За да поддържа висока просвета на обслужване, Чарлз, слага постоянен мониторинг на чиновниците си, с цел да се увери, че услугата е качествена, без значение дали участва или не управител.

След като локалните заведения за хранене и търговци на дребно схващат какво прави Чарлз, те стартират да търсят неговата помощ за своя бизнес.
Така той основава BES. Разпродава своите магазини и се концентрира в новото си начинание.

Гледайте „ Подставени клиенти " всеки понеделник по телевизия Food Network от 19-ти юни в 22:00 часа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР