Какво правят французите, та бебетата им да спят непробудно по

...
Какво правят французите, та бебетата им да спят непробудно по
Коментари Харесай

Бебе Made in France предизвика фурор в САЩ

Какво вършат французите, та бебетата им да спят непробудно по цяла нощ още от третия месец, да се хранят, без да капризничат, да бъдат независими от напълно дребни, да почитат възрастните, въобще да бъдат сбъдната фантазия? Памела Дракърман съпоставя френските родители с американските и везната съвсем напълно натежава в интерес на първите. В тази автобиографична книга, в която в действителност прозира благосклонност и към двете народи и която е написана с комизъм и самоирония, българският четец ще може да открие както потребни рекомендации, по този начин и опция да реши коя от двете системи му подхожда повече и кои от противоположните полезности да схване. Колко време да кърмим детето – два-три месеца или една година? Кога да го дадем на детско заведение – на шестмесечна възраст в ясли, или да изчакаме трите му години, с цел да го запишем в детска градина? Трябва ли детето да бъде „ цар”, или би трябвало да си знае мястото? Да работят ли майките, или да си гледат децата? Кое от двете – строгата френска „ рамка”, или американският демократизъм оказва помощ на децата да се усещат добре в кожата си? И още: по какъв начин французойките съумяват да не натрупат килограми и по какъв начин резервират положителните си връзки с колегата?
„ Бебе Made in France” (2012) има голям триумф в Съединените щати и се трансформира в настолна книга на американските родители – така наречен must have (трябва да я имаш). Издадена е на 27 езика.
Американската журналистка и писателка Памела Дракърман (р. 1970 година ) е приключила философия и интернационалните връзки, женена е за англичанин, майка е на три деца и живее в Париж. Сътрудник е на „ Интернашънъл Ню Йорк Таймс”. Била е част от екипа на „ Уол Стрийт Джърнал”, където е работила в интернационалния отдел. Писала е за „ Уошингтън Поуст” и за „ Мари Клер”. Номинирана е от списание „ Тайм” за една от стоте най-влиятелни фигури за 2012 година

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР