Какво постигна България по време на първото си председателство на

...
Какво постигна България по време на първото си председателство на
Коментари Харесай

Какво постигна българското председателство на Съвета на ЕС?

Какво реализира България по време на първото си председателство на Съвета на Европейския съюз? Работата през последните шест месеца и напредъкът по досиетата обобщава четвъртият и финален видеоклип за българското председателство. Това оповестиха от Министерството за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Във видеото са събрани достиженията по четирите целта, които България си сложи за интервала отпред, на Съвета на Европейския съюз:
- Бъдещето на Европа и младите хора;
- Стабилна и сигурна Европа;
- Цифрова стопанска система и умения на бъдещето;
- Европейска вероятност и съгласуваност на Западните Балкани.
В продължение на половин година страната ни беше главен медиатор и мотор при взeмането на решенията от европейския дневен ред. През тези шест месеца българските министри и специалисти водиха над 1900 съвещания в София, Брюксел, Люксембург и Страсбург.
Само в София благодарение на доброволците за председателството бяха посрещнати над 34 000 делегати. Страната ни работи интензивно по всички тематики по пътя към единна, сигурна и цифрова Европа.

Като едно от най-големите достижения във видеото е показана Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която се организира в столицата на 17 май. Тогава европейските водачи одобриха Декларацията от София, към която се причислиха сътрудниците от Западните Балкани. Срещата сътвори солидна основа за поддръжка и съгласуваност в района.
Видеото е основано от „ Ди Индъстри “ ООД – компанията, която завоюва публичната поръчка за " Изработване на телевизионни, аудио и интернет клипове за разпространение на Председателството на България на Съвета на Европейски Съюз " през септември 2017 година. Триминутният клип е последният, четвърти, направен по плана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР