Какво постигна България по време на първото си председателство на

...
Какво постигна България по време на първото си председателство на
Коментари Харесай

Българското председателство - Какво постигнахме?

Какво реализира България по време на първото си председателство на Съвета на Европейския съюз? Това разкрива новото видео на европредседателството.

Работата през последните шест месеца и напредъкът по досиетата обобщава четвъртият и финален видеоклип за Българското председателство, оповестиха от пресцентъра на отрасловото ведомство.

В него са събрани достиженията по четирите целта, които България си сложи за интервала отпред на Съвета на Европейския съюз:
- Бъдещето на Европа и младите хора;
- Стабилна и сигурна Европа;
- Цифрова стопанска система и умения на бъдещето;
- Европейска вероятност и съгласуваност на Западните Балкани.

В продължение на половин година страната ни беше главен медиатор и мотор при взeмането на решенията от европейския дневен ред. През тези шест месеца българските министри и специалисти водиха над 1900 съвещания в София, Брюксел, Люксембург и Страсбург.

Само в София, благодарение на доброволците за председателството, бяха посрещнати над 34 000 делегати. Страната ни работи интензивно по всички тематики по пътя към единна, сигурна и цифрова Европа.

Като едно от най-големите достижения във видеото е показана Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която се организира в столицата на 17 май. Тогава европейските водачи одобриха Декларацията от София, към която се причислиха сътрудниците от Западните Балкани. Срещата сътвори солидна основа за поддръжка и съгласуваност в района.

Видеото е основано от „ Ди Индъстри “ ООД – компанията, която завоюва публичната поръчка за "Изработване на телевизионни, аудио и интернет клипове за разпространение на Председателството на България на Съвета на Европейски Съюз " през септември 2017 година. Триминутният клип е последният четвърти, направен по плана. Предишните три бяха представяни в границите на Българското председателство.



Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз: Какво постигнахме from EU2018BG on Vimeo.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР