Какво постигна 4-ият пореден вот на недоверие към третия кабинет

...
Какво постигна 4-ият пореден вот на недоверие към третия кабинет
Коментари Харесай

Доц. Стойчо Стойчев: Мина поредният безсмислен вот на недоверие

Какво реализира 4-ият следващ избор на съмнение към третия кабинет на Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г? Каква е политическата картина в България при започване на 2020-та високосна година? Болна ли е „ държавната ни глава “ и от какво?

Синтезиран разбор пред Novini.bg на политолога доцент доктор Стойчо Стойчев. Той е роден в Шумен през 1983 година Завършил е политология в Централния европейски университет в Будапеща. Сега преподава „ Анализ на политическия риск и прогнозиране “ в катедра „ Политология “ на Софийския университет.

Вотът на съмнение не мина

От днешния следващ избор на съмнение против кабинета никой нито завоюва, нито загуби. Това беше просто една проява, един опит, който сподели, че този либерален парламентарен инструмент изцяло е изчерпал своите благоприятни условия за въздействие у нас. Проблемите с безводието в Перник се вземат решение напълно от институциите в изпълнителната власт и хората не позволяват интервенция на политици. Прокуратурата интензивно търси виновниците за злополуката в прилежащия на столицата град. Политическите партии останаха в периферията при решаването на казуса. От една страна ръководещите не обявяват свое присъединяване в тези процеси и го оставят напълно на ведомствата. Опозицията в Народно събрание и отвън него се опита да го политизира, само че не реализира задачите си. Защото хората към този момент не са наивни и са наясно, че няма по какъв начин някои, които цялостен живот са били на партийна ясла и са взели участие интензивно в ръководството, да настояват, че през днешния ден нямат нищо общо със протичащото се и че видите ли, били опция на ръководството, на статуквото! Ми не, те на се опция на нищо, а са част от този модел.

Досега в най-новата ни история нито един избор не е довел до рухване на държавно управление, тъй като болшинствата у нас се договарят по принцип. Ясно е, че всеки избор е следващо препотвърждаване на разпределението на политическите сили в ръководство и в съпротива. По-малките политически играчи нямат никаква изгода от прибързано преустановяване на мандата, тъй като постоянно е под въпрос дали ще съумеят да имат идващ. Големите партии си вършат своите сметки, само че общо, присъщото за неуспехите на вотовете в последните години, е нежеланието на вносителите те в действителност да минат с триумф. Така се случи и в този момент - Българска социалистическа партия не желае да има предварителни парламентарни избори, тъй като там върхушката се занимава с преизбирането на Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за за ръководител на партията на идния им партиен конгрес. Та този избор бе нещо като отчитане на активност. Той не реализира вътрешнопартийни цели, а е обществена загадка голямото разделяне в Българска социалистическа партия. Тази партия в последно време създава единствено вести, с цел да си цялостни фейсбук страницата, както и тази на своята председателка. Но с държанието си Българска социалистическа партия сподели, че политическата система у нас е естествена. Ако те споделят, че моделът е сбъркан, че има проблеми и така нататък и употребяват по тази причина парламентарни принадлежности, то по този начин потвърждават легитимността на системата, каквото и да си приказват. Ние би трябвало да гледаме какво вършат българските политици, а не какво приказват, тъй като по предписание думите се разграничават от делата им.

В страната ни в този момент няма обществено напрежение, да не приказваме, че на някои им се привиждат и миражи за революционна конюнктура. Хората се занимават с неща от своето всекидневие и демонстрират, че политиката не им е проблем. Ако през 90-те години жителите у нас търсеха самун и работа, то в този момент се тревожат за качеството на нещата, за екология, за по-високи заплати и така нататък.Тези статистики демонстрират, че има възстановяване на качеството на живота и хората знаят това.
Онова, от което обществото ни се нуждае, е възприятието за правдивост да спечелва. Хората желаят политици и нелегално забогатели бизнесмени- нарушителите да бъдат осъдени. В това аз виждам и интензивността на новия основен прокурор Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във. Близо 30 години у българите се образува възприятие за липса на правдивост и отмъщение против такива облаготелствали се тарикати.

Прокуратурата разкри за какво желае имунитета на Румен Радев

В този подтекст е протичащото се и сред президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на и прокуратурата. Политическият резултат от разгласяването на СРС-тата с него е, че бяха разрушени напъните на президента да се прави на честен наставник и да дефинира кой какъв е, тъй като записите демонстрират, че той е един от тези, които самичък укорява. Подобни практики с практикуване на напън върху комисия и така нататък на всички места по света се смятат за корупционни практики като тези, които Радев обича да цитира. Може ли той да е критик и честен обвинител, щом към този момент има разкрития за персоналното му съпричастие към такива неща?!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР