Какво показват данните за опасните отсечки в България, заради които

...
Какво показват данните за опасните отсечки в България, заради които
Коментари Харесай

Най-опасните пътни отсечки в България

Какво демонстрират данните за рисковите прави в България, поради които войната по пътищата не стопира? 1500 са сериозните точки у нас, сочи разбор на от Института по пътна сигурност. На този декор Министерство на вътрешните работи регистрира едвам 52 рискови места по българските пътища.

В Софийска област е най-голяма вероятността от смъртни случаи при ПТП. Веднага след нея се подреждат градовете Ловеч, Русе, Варна и Пловдив, прецизира bTV. България е втората най-опасна за шофиране страна в Европейския съюз след Румъния, с към 9 смъртни случая за 100 000 поданици през предходната година. Най-безопасна за шофиране в Европейски Съюз е Швеция.

Пътуването по маршрута Пловдив - Смолян е същинско тестване. От май до през днешния ден са регистрирани 105 ПТП-та в сектора с 50 ранени и петима починали.

Вече 16 години в дните към Коледа кметовете на родопското село Забърдо дават курбан на пътя, с цел да почетат жертвите на пътя.

Кресненското дефиле също попада в черната статистика на най- рисковите прави в страната. Преди дни водач на тир едвам не почина, откакто загуби ръководство и кабината на камиона му се надвеси над реката. Футболният арбитър Ивайло Стоянов се движи на метри зад него и дружно с други пътуващи по трасето, му оказва помощ.

Особено рисково е в случай че не познаваш пътния сектор, считат водачите. Друг сериозен сектор е пътят Русе - Бяла. По данни на управляващите за 2020 година тук са станали 26 произшествия с 41 ранени и 4 починали, а специалисти сигнализират, че управляващите не се оправят с намаляването на жертвите по пътищата.

„ Това ни демонстрира, че страната на практика не ръководи риска и като че ли той не ѝе приоритет. Без ръководство на риска няма по какъв начин да чакаме някаква смяна в културата на водачите “, съобщи Георги Гълъбов, член на УС на Института за пътна сигурност.

Ключов фактор остава и контролът на придвижването по невралгичните сектори по пътищата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР