Какво по-празнично от коледен базар - особено, ако можете да

...
Какво по-празнично от коледен базар - особено, ако можете да
Коментари Харесай

Коледните базари в Европа, които трябва да посетите

Какво по-празнично от коледен базар - изключително, в случай че можете да посетите подобен в чужбина.

Oт The Sun събират някои от най-хубавите и най-достъпни такива дестинации.
 Снимка 456843
Източник:

Берлин

Немската столица има доста разнообразни коледни базари (може да избирате сред цели 80) - и е един от най-достъпните градове зa разходка през уикенда в Европа. Те работят от края на ноември до началото на януари. Weihnachtszeit e един от най-известните там и се намира в центъра на града. Там може да опитате обичайното греяно вино или да се качите на виенско колело, а децата да заведете на ледената пързалка. Друг базар е Weihnachtszaube, който се намира до известни исторически забележителности. Ще ви коства 1 евро да влезете, като там ще ви чака голямо коледно дърво и музика онлайн. Базарът е прочут със своите произведения от стъкло, свещи и бижута.
 Снимка 456846
Източник:

Краков

Краков също е един от най-евтините градове за отмора през уикенда в Европа. Улиците му са чудесни за разходка в снега, а базарите са ситуирани на големия му площад в центъра. В непосредственост до базиликата " Света Богородица ", той е декориран със стотици приказни светлини. Там може да слушате музика и осъществявания онлайн. Полската Бъдни вечер е характерна със своите 12 разнообразни ястия, като кнедли, гъбена чорба и джинджифилови сладки, които може да опитате на базара. Интересни са и сергиите, в които се продават дарове, играчки и украшения, направени от дърво. Базарът е отворен от 30 ноември до 26 декември.
 Снимка 456850
Източник:

Вилнюс

Друга източноевропейска страна, в която е доста на ниска цена за пребиваване e столицата на Литва - Вилнюс, която неотдавна беше избрана и като най-евтиния град за отмора през уикенда в Европа. Стигнете ли централната му част, очаквайте да видите огромните църкви като доста от тях са в Стария град. Най-големият коледен базар в града е на основния площад, където има голямо осветено дърво и доста искрящи светлини. Част от обичайните неща на базара са сладките кестени, джинджифилови сладки и прясно изпечения самун. Има и 24 разнообразни сергии, в които се продават керамика, стъкло и бижута. Можете да се повозите и на градския коледен трен, който минава и през остарелия град. Базарът работи от 1 декември до 7 януари.
 Снимка 456849
Източник:

Брюксел

Белгийската столица е на четвърта позиция във връзка с досегаемост за пребиваване на хотел, сочи изследване на Trivago. Известен базар е Winter Wonders, който има към 200 местоположения. Всяка разполага с друг бар, магазин или сергия за храна. Там може да опитате обичайните белгийки вафли, греяно вино, тарталети, ядене с картофи и сирене, произхождащо от Алпите. Базарът разполага и с виенско колело, закрита ледена пързалка. Датите са от 30 ноември до 6 януари.
 Снимка 456848
Източник:

Рига

Рига е мястото, където през 1510 година е сложено първото коледно дърво. Коледният панаир в остарелия град се организира на площад Дома. Предлагат се разнородни артикули от вълна, които са идеални за подарък. Струва си и да си купите буркан с латвийски мед. Традиционните коледни храни, които се оферират, включват греяно вино, печени кестени, пушени меса и джинджифилови сладки. Пазарът се организира от 30 ноември до 6 януари.
 Снимка 456851
Източник:

Мюнхен

Коледният базар в Мюнхен датира от 1310 година Може да опитате обичайната гореща бира и чорба от сьомга. Има голяма коледна елха с 3000 свещи. На 10 декември се организира обичайно събитие, в което 300 индивида се маскират, с цел да наподобяват на обичайния немски воин, баснословен полу-козел, полу-демон, който е известен в немския фолклор. Тази година пазарът работи от 27 ноември до 24 декември.
 Снимка 456844
Източник:

Будапеща

Там може да се насладите на джаз или обичайната музика, ситуирани на две големи подиуми, а за децата през уикендите се организират куклени спектакли. Опитайте и техните mezeskalacs - обичайни медени бисквитки, покрити с алена глазура и цветни дизайни. Датите на базара са от 9 ноември до 1 януари.
 Снимка 383519
Източник:

Виена

Коледните базари във Виена са традиция от 1298 година, когато Албрехт I дава опция на посетителите на града да видят първия в света базар. Австрийската столица притегля по 3 милиона гости годишно. Там ще намерите зона, отдадена на децата, където могат да вършат коледни бисквитки, както и хорове, които имат осъществявания в петък, събота и неделя. Тази година пазарът работи от 17 ноември до 26 декември.

Останалите дестинации с коледни базари включват:

- Прага от 1 декември до 6 януари

- Копенхаген от 17 ноември до 31 декември

- София от 23 ноември до началото на януари

- Лондон започващи от 10 ноември

- Бирмингам от 15 ноември до 23 декември
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР