Какво по-хубаво от това да използваме остатъците от козунаците по

...
Какво по-хубаво от това да използваме остатъците от козунаците по
Коментари Харесай

Вкусен сладкиш с козунак и ванилов крем

Какво по-хубаво от това да използваме остатъците от козунаците по Великден, за изработката на един апетитен сладкиш и да ги оползотворим? Опитайте тази рецепта и ще желаете да си я приготвяте всеки ден, а вашите посетители ще бъдат очаровани!

Необходими Продукти

● козунак - 1 бр. остарял
● прясно мляко - 1 л
● яйца - 3 бр.
● кристална захар - 2 ч.ч.
● бяло брашно - 1 ч.ч.
● сладко - 2 бурканчета по желание
● ванилия - 2 по 0.2 г
● захарни пръчици - 1 пакетче, (50 г) за поръска

Начин на подготвяне

Какво по-хубаво от това да използваме остатъците от козунаците по Великден, за изработката на един апетитен козуначен сладкиш и да ги оползотворим? Опитайте тази рецепта за апетитен сладкиш с козунак и ванилов крем и ще желаете да си я приготвяте всеки ден, а вашите посетители ще бъдат очаровани!

Разбиваме яйцата със захарта в купа и прибавяме към тях последователно брашното, 1/2 ч.ч. от прясното мляко и захарта. Разбъркваме добре, до приемането на хомогенна примес.

Останалото мляко го изсипваме в тенджера и слагаме да кипне на котлона. При непрестанно разтрошаване, прибавяме и яйчената примес. Бъркаме, до момента в който кремът се сгъсти. Сваляме от котлона и прибавяме ванилията. Оставяме крема настрани леко да изстине.

Земаме се с козунака, като го раздираме на дребни късчета. Приготваме си купа, в която ще редим сладкиша.

На дъното прибавяме от крема, след което разпределяме част от частите козунак, 1-2 лъжички от конфитюра или сладкото, след това слагаме още малко крем, отново козунак, конфитюр и по този начин до момента в който не напълним купата догоре.

Изравняваме с шпатула. Прибираме сладкиша от козунак в хладилника с цел да се охлади добре за 1-2 часа.

Изваждаме готовия сладкиш и го обръщаме в хубав поднос. Козунакът е добре попил крема и омекнал. Отгоре украсяваме със захарните пръчици и 1-2 лъжички сладко. Добър вкус! Става като козуначена торта.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР