Какво по-хубаво нещо от това да дариш надежда за живот

...
Какво по-хубаво нещо от това да дариш надежда за живот
Коментари Харесай

Това е бургазлийката Ина, която даде надежда на онкоболни с...

Какво по-хубаво нещо от това да дариш вяра за живот на човек, борещ се с подло заболяване. Все повече дами отрязват дългите си коси за перуки за страдащи от рак хора, написа " Флагман.бг ". Жестът връща усмивката в лицата на десетки онкоболни, които след тежките химиотерапии са се разделили с косата си – един от най-тежките интервали в живота на една жена. Заради скъпото лекуване множеството от тях нямат опция да си купят перуки, които по никакъв начин не са евтини.

Именно с такава благородна акция се захваща бургазлийката Ина Танева, с чиято помощ в границите на 2 години са направени цели 30 перуки.

Преди две години младата жена, която работи като маникюрист, научава за самодейност на перукерско студио „ Крез “ във Варна. Ателието е на съдружие в помощ на онкоболни дами „ Доверие 2010” и създават перуките по поръчка на боледуващия.

Без да се замисля, бургазлийката отрязва дългата си коса и с това поставя начало на своята акция. Заразява с добротата си стотици дами единствено с един пост във фейсбук – фотография с новата си прическа. В нея като коментар изяснява, че задачата й е не да се хвали, а да даде образец на тези, които по този начин или другояче се подстригват, а кичурите отиват в коша, като може да служат за добра идея.

В самодейността се включват стотици дами. Няма никакви условия какъв брой дълга и каква ще е косата – всеки косъм влиза в приложимост. Важното е тя да се резервира на една или няколко опашки, с цел да не се разпръсне. Най-младият донор става Виктория, която отрязва косата си, когато е на 3 години. Малката бургазлийка се усеща доста горда и щастлива от постъпката си, с която ще зарадва болно момиченце. В акцията най-възрастният участник пък е 80-годишна пенсионерка от Бургас. Тя е дарила чисто бели кичури, с които са направени перука.

В рамките на две години Ина събира даренията и ги изпраща в перукерското студио. С изпратените коси са направени цели 30 перуки. В момента заради персонални задължения тя е прекратила акцията, само че приканва дамите, които са подготвени да се сбогуват с дългите си кичури, да се извърнат към студио „ Крез “, където самодейността продължава.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР