"Какво по-голямо щастие от това...Както аз съм двукратен олимпийски шампион,

...
"Какво по-голямо щастие от това...Както аз съм двукратен олимпийски шампион,
Коментари Харесай

Назарян: Искам синът ми да донесе олимпийско злато за България

"Какво по-голямо благополучие от това...Както аз съм повторен олимпийски първенец, по този начин желая и моят наследник Едмонд да донесе олимпийска купа за България и да задмине триумфите ми ", съобщи щастливият Армен Назарян.

Eдмонд Назарян завоюва европейската купа в Македония

В неделя най-големият му наследник Едмонд победи с европейската купа на шампионата по битка кадети в Скопие. 16-годишният гений завоюва оценката в категория до 45 кг на класическия жанр. С триумфа си Назарян-младши донесе и квота за България за младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през септември и към този момент ще е единственият ни представител на форума.

"Имаме потребност от възраждането на битката в България. Веднъж ще оказвам помощ като треньор и по-късно като татко. Искам освен синът ми, само че и други деца да носят златни медали от огромни шампионати. Бъдещето е в младите ", продължи Назарян, който сега е и селекционер на мъжкия ни народен тим.

Назарян бе през цялото време на шампионата, а в петте срещи бе в ъгъла на Едмонд дружно със старши треньора Николай Дачев. На финала Едмонд завоюва инфарктно против азера Гурбан Гурбанов - 3:3.

"Имаше доста тежък чоп, направи 5 срещи и то против доста съществени противници - против украинец, немец, руснак, французин. Прояви необикновен дух и сърце, само че му би трябвало още опит. "

Световният и европейски първенец Иво Ангелов, помощник-треньорът на националите Бисер Георгиев, някогашният национал Илиян Георгиев също бяха в Скопие, с цел да поддържат в решителната борба Едмонд.

Младите ни класици бяха в Скопие под управлението на треньорите Юлиян Георгиев и Николай Дачев.

След триумфа българи и арменци честваха триумфа дружно, а Назарян се казани огромната почерпка да е след младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през есента.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР