Какво означават таксите на Хънтър Байдън за президента

...
Политически погледнато, в момента има две Америки. Човек е възмутен
Коментари Харесай

Политически погледнато, в момента има две Америки.

Човек е възмутен и ужасен, че бившият президент Доналд Тръмп е изправен пред 91 федерални и щатски наказателни обвинения в това, което те виждат като дълбока държавна конспирация, оркестрирана отчасти от Министерството на правосъдието на Джо Байдън.

Другият смята, че същото министерство на правосъдието е прекарало пет години несправедливо в преследване на сина на г-н Байдън, Хънтър, заради данъчните му дела и поведение докато самообявил се и разкаял се наркоман.

С други думи, и двете Америки вярват, че отделът, отговорен за прилагането на законите на страната, е пленен от от другата страна и е безнадеждно политизиран.

Адвокатът на Хънтър Байдън отговори на новината, че клиентът му е бил обвинен по три федерални обвинения за притежание на оръжие, като обвини прокурора, че се подчинява на " неправилна и пристрастна намеса“ от подкрепящите Тръмп републиканци.

Междувременно Анди Бигс, един от онези консерватори в Конгреса, предположи, че обвиненията са просто маневра, за да изглежда, че министерството на правосъдието е справедливо. „Не се поддавайте на това. Те се опитват да го защитят от много по-сериозни обвинения!“ той написа в X, бивш Twitter.

Какво да знаем за правните проблеми на Хънтър Байдън Борбите и скандалите на Хънтър Байдън

Правните проблеми на Хънтър Байдън, разбира се, ще бъдат удар в личен смисъл към баща си и семейството му. Но разклоненията отиват много по-далеч от това.

Републиканците от известно време знаят, че синът на президента е уязвим. Използването на това има силата не само да раздразни значително Джо Байдън, но и да помогне за отвличането на вниманието от собствените им проблеми със законовите опасности на г-н Тръмп.

Добавете към това факта, че повечето демократи, когато бъдат попитани, далеч не са щастливи, че г-н Байдън отново се кандидатира за Белия дом през 2024 г. Хънтър изглежда просто още една причина някои да продължават да настояват 80-годишният президент да се оттегли за следващото поколение.

Всичко това означава, че резултатът от случая на Хънтър Байдън ще изиграе значителна роля в обещаващата да бъде бурна изборна година.

Но републиканците са изправени пред нещо като дилема.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР