Какво означава паузата на лихвените проценти от Фед за жилищни заеми, лихви на HELOC

...
За собствениците на жилища заемът за собствен капитал или кредитната
Коментари Харесай

За собствениците на жилища заемът за собствен капитал или кредитната линия за собствен капитал (HELOC) може да бъде достъпен начин за достъп до големи суми пари за всичко от подобрения на дома до консолидиране на дългове.

Въпреки това, както почти всичко останало, заемът за собствен капитал и лихвите по HELOC зависят от икономиката. И тъй като Федералният резерв спира повишаването на лихвените проценти за втори път тази година, собствениците на жилища може да са любопитни какво означава това за техния потенциал и разходи за заеми.

Вижте днешните лихвени проценти тук.

Какво означава паузата на лихвените проценти от Фед за жилищни заеми, лихвените проценти на HELOC

Лихвеният процент на федералните фондове влияе върху това колко струва на банките да заемат пари и от своя страна колко таксуват на кредитополучателите. Когато Федералният резерв повишава лихвения процент по федералните фондове, лихвените проценти по заемите за нови жилищни капитали и HELOCs също се повишават. Обратно, когато Федералният резерв понижи лихвения процент по федералните фондове, лихвените проценти по жилищните заеми и HELOCs също намаляват.

Последната пауза на Фед за повишаване на лихвените проценти е добра новина за собствениците на жилища, които се интересуват от теглене на жилищен заем или HELOC, тъй като това означава, че те могат да се възползват от лихвените проценти преди друго потенциално увеличение. Някои експерти, с които наскоро разговаряхме, прогнозират, че лихвите на жилищния капитал ще се повишат още, преди най-накрая да спаднат в края на 2024 г. и началото на 2025 г.

Паузата също е добра новина за тези, които вече са сключили HELOC. Докато лихвените проценти по жилищния заем са фиксирани, когато теглите заема, лихвените проценти на HELOC варират в хода на вашето изплащане въз основа на лихвения процент на федералните фондове. Замразяването на ставката означава, че няма да се притеснявате да плащате повече, поне в краткосрочен план.

Сравнете текущите предложения за собствен капитал онлайн сега.

Какво трябва да направите сега?

Ако сте мислили да вземете заем за собствен капитал или HELOC , сега може да е моментът да го направите.

„Паузата на лихвените проценти може да послужи като подходящ момент за собствениците на жилища, обмислящи рефинансиране на съществуващи жилищни заеми или HELOC“, казва Майк Киу, агент по недвижими имоти и собственик купувачи на продадено жилище. „Това е особено подходящо за тези със заеми с променлив лихвен процент, тъй като те може да имат шанса да заключат по-нисък лихвен процент през този период на стабилност на лихвените проценти.“

Въпреки това кредиторите са свободни да определят своите собствени тарифи, така че е важно да пазарувате и да сравнявате тарифи от различни кредитори, за да намерите най-добрата сделка. Също така си струва да се отбележи, че лихвеният процент по жилищен заем или HELOC не е единственият фактор, който трябва да се вземе предвид.

„Важно е да сравнявате лихвените проценти, когато избирате жилищен заем или HELOC, но има и други важни съображения“, казва Тереза ​​Реймънд, главен брокер и собственик на TN Smoky Mtn Realty.

„Първо, трябва да проучите условията на заема“, казва Рамънд. „Определете периода на погасяване на вашия заем или кредитна линия, включително продължителността и честотата на плащане. Опитайте се да съпоставите условията с финансовите си цели и ситуация, за да разберете дали са достатъчно гъвкави или не. След това трябва да оцените свързаните такси и разходи за затваряне. Те могат да включват такси за първоначално плащане, такси за кандидатстване, такси за оценка, разходи за затваряне и т.н. Ако стойността на вашия дом се е повишила, може да имате повече собствен капитал, срещу който да вземете заем. Последните данни от Федералния резерв на Сейнт Луис показват, че средният собственик на жилище разполага с около 200 000 щатски долара собствен капитал, с който да разполага. Така че, ако собственият ви капитал е значителен, може да искате да получите достъп до него сега, преди цените да започнат да падат.

Вижте най-добрите собствени капитали и HELOC опции тук.

Долната линия

Паузата на лихвените проценти от Фед е добра новина за собствениците на жилища, които обмислят жилищен заем или HELOC, тъй като това означава, че те все още могат да се възползват от ниските лихвени проценти. Важно е обаче да запомните, че лихвените проценти все още могат да се повишат в бъдеще, така че е важно да пазарувате и да сравнявате множество кредитори, за да намерите най-добрата сделка.

„Не се задоволявайте с първата оферта, която ви предложи получавайте", съветва Qiu. „Отделете време, за да съберете множество предложения за заем от различни кредитори. Това ще ви позволи да ги сравните задълбочено и да идентифицирате най-атрактивните условия.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР