Какво означава да хакнете биологията на тялото си? Концепцията се

...
Какво означава да хакнете биологията на тялото си? Концепцията се
Коментари Харесай

Биохакинг за начинаещи

Какво значи да хакнете биологията на тялото си? Концепцията се назовава биохакинг и макар че може да звучи като нещо неправилно, в действителност става въпрос за самоусъвършенстване. И въпреки че може да варира от домашни опити вид „ направи си самичък “ до опити във високотехнологични лаборатории, има няколко елементарни метода, по които всеки от вас може да започнете да включва методите на биохакерство в всекидневието си за удължение на живота и усъвършенстване на здравето.

Какво може да предстои на биохакерство:Списъкът може да е напряко безконечен, защото може да бъде допълван всекидневно при съществуването на нови технологии, доста биохакъри, нови открития и така нататък Ще споделя една дребна част от това, което аз персонално съм съумяла да „ хакна “ в себе си:
Тревожност и нервностФокус / умствено показване и работливост ДепресияIBS (синдром на сопнато черво)Моят метаболизъм (от гликоген до кетони)Хронични болки и възпаленияБезсъниеПМС
Какво е биохакинг?
Да стартираме с основата. Биохакирането е всъщност практиката да променяме химията и физиологията си посредством просвета и независимо изпробване, с цел да енергизираме и подобрим тялото. Това е необятно определение, само че е по този начин, тъй като концепцията за „ биохакинг “ непрестанно се развива.

Биохакването може да бъде толкоз просто, колкото промяна на метода на живот и храненето, които усъвършенстват действието на тялото ви. Биохакването може да бъде и рисково, като да вземем за пример потреблението на имплантна технология и генно инженерство.Възможностите са безкрайни, само че всички те са вкоренени в концепцията, че можем да променим телата и мозъка си и че по този метод в последна сметка можем да станем по-умни, по-бързи и по-добри като човешки същества.
И по този начин, по какъв начин се стартира? Има ли управление по биохакинг за начинаещи? Можете елементарно да започнете биохакванетоо, като употребявате гривни като FitBit или Apple Watch, с цел да наблюдавате метода, по който тялото ви работи. Можете също по този начин да започнете с устойчива здравословна диета. Но в случай че сте подготвени за нещо ново и нещо друго, помислете за един от тези способи от моето управление за биохакинг за начинаещи и вижте какви изгоди ще получите:

1. Периодично недояждане
Когато приказваме за недояждане, не постоянно имаме поради дълги 2-3 – дневни гладувания. За да подпомогнем „ преработването “ на остарели кафези, е задоволително да гладуваме по 16-18 часа дневно.
Когато гладувате, увеличавате равнищата на хормоните на растежа си до пет пъти повече от естествената си скорост, което покачва скоростта на метаболизма ви. Периодичното недояждане също може да понижи инсулиновата ви устойчивост, което намалява кръвната ви захар и прави съхраняваните телесни мазнини по-достъпни за изгаряне. Някои проучвания демонстрират, че периодическото недояждане може също да понижи LDL холестерола („ неприятния “ холестерол), който е прочут рисков фактор, когато става въпрос за сърдечни болести.

Периодичното недояждане може също да обезпечи редица други обилни изгоди, в това число усъвършенствана когнитивна функционалност, предварителна защита на рака, нараснала клетъчна автофагия (отстраняване на клетъчни отпадъци) и по-ниски опасности за инфектиране.
Въпреки че има доста версии на от време на време недояждане, най-удобен за потребителите е методът 16/8 (известен също като протокол Leangains). Този способ се върти към елементарна конструкция, в която ограничавате дневния си интервал на хранене до 8 часа. Например, всеки ден ядете от 13:00 до 21:00 часа, а не се храните в останалите 16 часа.
2. Хранене
Има доста диети, които подсигуряват намаляване, само че доста рядко това се оказва истина, изключително в дълготраен проект. Ето няколко „ хака “, които да приложите без да спазвате диета и които ще ви оказват помощ да „ хакнете “ общия резултат от диета, спорт, метод на живот:
Елиминация на токсините. Зърнени храни, зеленчуци и даже кафе са източници на отрови, те лишават и успеваемостта на мозъчната функционалност.Хранене с храни, които са нисковъглехидратни и са с потребни мазниниВлизане в кетоза - кетоните оказват помощ в отслабването, а и са по-ефективен източник на сила за вашия мозъкПрием на МСТ масло (средноверижни триглицериди) за усилване произвеждането на кетони, има резултат на кофеин, което го прави и мощен старт на физическа тренировкаЕлиминация на глутен – глутенът е причина за възпаления и създава протеини, които са свързани и се откриват при пациенти с Алцхаймер, Паркинсон, множествена склероза, аутизъм и всички неврологични болести. Ограничаване на храни с хистамин – хистаминът е невротрансмитер, което значи, че изпраща известия сред тялото и мозъка. Високите равнища на хистамин предизвикват главоболие, проблеми със съня и тревога.3. Терапия с алена светлина
Телата и мозъците ни се нуждаят от светлина, с цел да действат добре. Слънцето освен ни дава значима доза витамин D, само че ни оказва помощ и по редица други физиологични и прочувствени способи. Нека да разгледаме малко по-отблизо дължините на светлинните талази сред 600 и 900 нанометра (nm). Как този диапазон от светлинни талази въздейства на телата ни?

Проучванията демонстрират, че човешкото тяло реагира изключително добре на червени и близки до инфрачервени дължини талази, които варират от 600 до 900 nm. Този характерен диапазон от светлинни талази се всмуква от кожата на дълбочина от към 8 до 10 милиметра, в който миг нашите митохондриални хромофори всмукват фотоните. Това от своя страна задейства редица метаболитни процеси и процеси на нервната система.
Казано по-просто, лечението с алена светлина става все по-популярна форма на биохакинг, употребена за лекуване на редица положения. Доказано е, че облекчава болката и понижава възпаления. И защото това е неинвазивно и нехимично лекуване, не е толкоз плашещо, колкото другите форми на биологично хакване.
4. Биохакване на мозъка с функционална музика
Музиката има невероятни резултати върху мозъка, в който над 100 милиарда неврони непрекъснато употребяват електричество, с цел да споделят един с различен. Ако всички си бъбрят по едно и също време мощно, може да е мъчно да се концентрирате и да се концентрирайте върху това, което би трябвало да свършите. Точно там идва на помощ биохакерството с музика. Мозъчната интензивност може да се мери по вълнообразен модел и дефинира дали се чувствате нащрек, приспивен, спокоен или уплашен. Има доста неща, които могат да повлияят на вашите мозъчни талази, като интензивността, която правите сега, какъв брой възстановителна отмора сте имали и какво сте яли или пили.

Въпреки това, един от най-надеждните способи да измененията вашите мозъчни талази е посредством поредна звукова вълна. Аудио увлечението, форма на музикален биохак, употребява бинаурални удари и тонове, с цел да се синхронизира с вашите мозъчни талази и да провокира медитативно, отпуснато положение. Можете да получите достъп до стратегии, създадени особено за вашия мозък и дейностите, които желаете да изпълнявате в уеб страницата www.brain.fm. Можете да измененията настроението и метода си на мислене, даже като просто пуснете обичан плейлист и слушате, до момента в който упражнявате, готвите или пътувате до работа.
5. Биохакване на мисленето - Благодарност
Животът има голям резултат върху настроенията ни, по какъв начин се отнасяме към другите и общите ни равнища на задоволеност също. Промяната на мисленето в избрана посока в действителност не е нищо повече от процедура. Необходимо е непрекъснато да префокусирате мозъка си, с цел да видите позитивното във всяка обстановка, до момента в който то не стане просто естество.
Тези принадлежности за биохакерство могат да ви оказват помощ:
Списък с благодарности, в който да опишете три до пет неща, за които сте признателни. Това ще ви оказва помощ да се концентрирайте върху позитивното и да разгледате всички хубави неща, които са се случили денем.Направете признателна разходка, където благодарите и изпращате позитивна сила на всяко живо създание, което видите. Ако вървите до работа или вършиме утринен джогинг, елементарно можете да го включите в нормалната си рутина.Пишете текст с признателност ежеседмично на някой, който ви е оказал помощ или който значи доста за вас. Това може да бъде член на фамилията, другар или сътрудник.Биохакингът е метод да измененията тялото, здравето и мозъка си, тъй че да можете да постигнете задачите си и да постигнете висшо положение на мозъка. Независимо дали употребявате добавки, технология, както терапия с алена светлина или просто вършиме промени, биохакването е предопределено да ви помогне да извършите трайни позитивни промени.

Джани Ролистенова е някогашен професионален състезател и треньор в шведския народен тим по синхронно плуване. Понастоящем е мениджър на верига за доставки на хотели и по този метод претворява в работата си пристрастеността си към здравословното хранене.Практикува от време на време недояждане, умел деятел на осъзнатото хранене и приготвянето на храна в домашни условия. Последовател на метода OMAD (One meal a day) и кетогенното хранене.
Автор е в уеб страницата www.glad-bg.com
Инстаграм: @jannyniwayan

Повече за биохареството може да прочетете и в брой 9/2018 година на Списание 8
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР