Какво отличава добрия кулинар от лошия? Не, не само различните

...
Какво отличава добрия кулинар от лошия? Не, не само различните
Коментари Харесай

Всеки веган ще загърби принципите си заради тази рецепта със свинско

Какво отличава положителния кулинар от неприятния? Не, освен другите кухненски мъдрости, броят на годините, прекарани зад печката и впечатляващият набор от тествани предписания. Един добър кулинар е постоянно отворен за опити и може сполучливо да комбинира най-различни артикули, с цел да зарадва гостите си.
Днес ви предлагаме да изненадате приятелите си с една рецепта за нежно и ароматно ястие, в което хармонично се съчетават месо и… сини сливи.
Не бързайте недоверчиво да сбръчквате вежди, тъй като когато го опитате един път, сигурно ще побързате да запишете рецептата в кулинарното си тефтерче.

Може би това се дължи на обстоятелството, че за приготвянето му са нужни кой знае какви умения и доста време, а ястието е толкоз вкусно, че ще успее да впечатли и най-претенциозните ви посетители.
Свинско със сини сливи в сладостен сос

Необходими съставки:
1 кг свинско месо (най-добре да е от врата)
200 гр. сливи (унгарският вид е най-подходящ)
25 гр. доматено пюре
20 гр. захар
1 люта чушка (можете да употребявате и единствено половината)
сол и подправки на усет

Приготвяне:
Натрийте месото от всички страни с доматеното пюре и го оставете в хладилника за няколко часа, най-добре за цялата нощ, с цел да се маринова добре.
Изчистете сините сливи от костилките.
След като извадите месото, го осолете добре и го сложете в плик за печене. Добре е по-тлъстото месо да е изпод. Отгоре сложете сините сливи. Не се тормозете, в случай че част от плодовете изпадат в профил – и по този начин ястието ще стане вкусно.
Затворете плика, поставете го в тавичка и го сложете в авансово загрята до 180-200 градуса фурна. Печете сред 1,5 и 2 часа. Ще разберете дали ястието е готово по аромата. Цялата кухня ще се извърши с мирис на вкусно свинско и сладко от сини сливи.

Когато цялата кухня се извърши с мирис на вкусно свинско и сладко от сини сливи, отворете деликатно плика за печене, извадете месото и го поставете в паница.
Изпечените сливи настържете на ренде или нарежете в блендера. Към тях прибавете отделения по време на печене сок от месото и плодовете.

Сместа сложете в дребна тенджерка на котлона и изчакайте да кипне. Прибавете подправките, захарта и лютата чушка. Получения сос можете да употребявате настрана или да прибавите към месото.
Това ядене е доста нежно и ароматно. Можете да го поднесете както топло, по този начин и в леден тип. Добър вкус! /jenata.blitz.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР