Какво очаква родните туроператори след фалита на "Томас Кук"? Разчетите

...
Какво очаква родните туроператори след фалита на "Томас Кук"? Разчетите
Коментари Харесай

Експерт обясни защо точно сега се сгромоляса „Томас Кук“

Какво чака родните туроператори след банкрута на "Томас Кук "? Разчетите сочат към 50 милиона загуби.

"Тъжно е, че този пожар ще изгори доста от дребните представители в областта на туризма у нас. Някои ще банкрутират сигурно. Лошото е, че доста от аниматорите и екскурзоводите просто няма да си получат заплатите.

Това значи, че следващата година мъчно може да ги накараме да работят в България ". Това сподели зам.-председателят на Управителния съвет на "Сдружение Туризъм " Йордан Йорданов пред Bulgaria on Air.

"Може би преди да банкрутира някоя банка също не може да допуска какво ще се случи. Трябва да се престуктурират цели на компаниите след банкрута на "Томас Кук ", разяснява той.

"Имаме дипломатически контакти с Англия. Българският бизнес има контакти с Лондон, ние би трябвало да поддържаме връзка доста деликатно с тези огромни играчи. Германски, френски, полски ползи също са наранени ", сподели още Йорданов.

"За мен това е една добре ръководена операция, с цел да се случи това тъкмо през септември. Всяка страна потегли да мисли по какъв начин да избавя личния си бизнес. За мен не е инцидентно, че тъкмо в този момент - през септември - е крахът на "Томас Кук ", заключи Йорданов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР