Какво общо имат успешните хора? Впечатляващи постижения? Влияние? Да и

...
Какво общо имат успешните хора? Впечатляващи постижения? Влияние? Да и
Коментари Харесай

5 идеи за пълноценен уикенд от успели личности


Какво общо имат сполучливите хора? Впечатляващи достижения? Влияние? Да и да, само че - изненадващо, те споделят и доста уикенд привички.

Влиятелните освен употребяват по оптимално най-хубав метод часовете, до момента в който са на работа, само че и почивните дни, с цел да се презаредят с хрумвания и ентусиазъм.

Вие също можете да приемате същите привички, които ще ви оказват помощ да бъдете по-продуктивни и щастливи.

Насърчавайте заниманието си

 Снимка 320222

Бихте ли повярвали, че един от президентите на Съединени американски щати - Джордж Буш , е разпален художник? А че трикратната носителка на Оскар Мерил Стрийп плете за забавление, или че милиардерът Уорън Бъфет свири на укулеле в свободното си време?

Поощряването на заниманието е приказен метод да се отпуснете след дългата работна седмица, без значение дали спортувате, интересувате се от снимка, или ви влече танцовото изкуство. Ангажирането в странични планове и креативен занимания може да докара до усъвършенствано показване в работната сфера посредством поощряване на креативното мислене.

Изключете се от работата


 Снимка 320259

Джак Дорси , съосновател на Twitter, прекарва съботите си с планински преходи, откъснат от софтуерния свят.

Тъй като технологията е обвързвана (включена) с вас 24 часа в денонощието, тя не разрешава да се наслаждавате на нужното отделяне от работа, което в последна сметка може да докара до " прегравяне " и здравословни проблеми.

Ариана Хъфингтън , създател на медийната група Huffington Post Media Group, споделя на чиновниците, че не чака от тях да дават отговор на имейли в почивните дни или по време на отмора.

Ако смятате, че работите непрекъснато, вгледайте се добре в себе си и разберете дали може да измененията нормалните си привички. Ако натискът е външен и мислите, че вашият началник работохолик постоянно чака да сте разполагаем, просто обсъдете с него потребността ви от баланс сред професионалния и персонален живот.

Прекарайте свободното си време със фамилията и приятелите

 Снимка 320260

Милиардерът Марк Кубан може да е акула по малкия екран, само че вкъщи е грижлив баща и любящ брачен партньор, който постоянно отделя време за фамилията.

Дори и да нямате деца, може да приложите същия принцип, като фокусирате времето, когато почивате върху околните си. Може би работите прекалено много часове през седмицата, с цел да обърнете внимание на взаимоотношенията си родственици и другари. Уикендът е съвършената опция да се срещнете с тях за диалог, похапване или разходка. Това ще ви помогне да съберете позитивни страсти и да бъдете по-малко отрицателно настроени за идния понеделник.

Дремнете си

 Снимка 320262

Бившият президент на Съединени американски щати Бил Клинтън и изобретателят Томас Едисън са единствено двама от многото известни, които почитат " силата на поспиването ". Всъщност взимането на сънливост по време работа е чудесно за вашата продуктивност - доста испанци се възползват от така наречен siesta (време за следобедна дрямка).

Въпреки това не всички шефове го поддържат, тъй че може да се наложи да се откажете от дрямката от понеделник до петък. Възползвайте се от опцията през почивните дни обаче, само че не прекалявайте и не прекарвайте целия следобяд в леглото. Кратката сънливост за не повече от 20 минути ви кара се чувствате освежени, енергизирани и подготвени да извършите персоналния си лист със задания, тъй че да можете да се фокусирате върху работата си в понеделник.

Станете доброволци

 Снимка 320267

Бен Афлек, Анджелина Джоли, Джордж Клуни са единствено дребна част от многото известни персони, които в свободното си време се занимават с доброволчески акции. Може би не можете да отделите време от понеделник до петък, само че почивните дни ви дават опцията, която да сграбчите и да станете съпричастен на някоя добра идея като доброволци. Различни уеб сайтове и групи ще ви разрешат да сортирате локалните благоприятни условия за дни от седмицата, тъй че да намерите нещо за събота или неделя.

Смята се, че актовете на алтруизъм имат осезаеми позитивни резултати върху донора. Проучванията откриват, че хората, които непринудено оказват помощ, показват по-голям професионален напредък и персонално благоденствие.

Следващият път, когато решите да прекарате вашия уикенд, гледайки безсмислена телевизия, не забравяйте, че свободното ви време може да бъде стъпка напред към идващия пробив за вас и кариерата ви.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР